Gelegen op 20 km van de Atlantische Oceaan tussen de rivieren Tinto en Odiel is Huelva de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Tot de hoogtepunten behoren haar ongepolijste centrum, z'n fijne gastronomie, de nabijgelegen Columbussteden, de rivierpromenade en het natuurgebied Marismas del Oriel. De stad vormt tevens een mooie uitvalsbasis voor een verkenning van de provincie Huelva. De meest westelijk gelegen Andalusische provincie kent een aantrekkelijke kustlijn die doorloopt tot de Portugese grens.

De stad Huelva

Wie Huelva bezoekt, kan een onvervalste Andalusische stad verwachten. Zeker niet de mooiste stad van Andalusië, maar tegelijkertijd interessant voor Spanjefans die buiten de gebaande paden willen kijken. Het toerisme heeft hier namelijk nooit echt voet aan de grond  gekregen. Het is dan ook een wat onsamenhangende stad zonder hele grote attracties. Maar verspreid over verschillende delen van de stad valt er genoeg te zien en te genieten. Begin in het hart van de stad bij Plaza Punto waar een monument ter ere van de Maagd van Rocío in het oog springt. Vanaf dit plein sta je zo bij de gezellige en wat commerciële uitgaansstraat Avenida Martín Alonzo Pinzón. Check ook het straatje ernaast, de Calle Berdigón. Representatief voor de onopgesmukte stijl van Huelva en ook een aanrader voor een aantal vriendelijk geprijsde ontbijtadresjes. Vervolgens arriveer je al snel bij Plaza de las Monjas waar het standbeeld van Columbus de aandacht trekt. Hier vlakbij vind je ook Casa de Colón, waar ooit een van de elegantste hotels van Europa huisde. Ook fraai is het stadhuis aan de Plaza de la Constitución. Wie goed in zijn tijd zit, bezoekt ook Santuario de la Linta in noordelijk Huelva. Geliefd bij Spanjaarden, want Columbus zou er zijn dank betuigen voorafgaand en na zijn wereldreis. Onderweg kom je verschillende kerken en groengebieden tegen, zoals het uitgestrekte en op een heuvel gelegen Parque Moret. 

De pier en rivierpromenade

De grootste bezienswaardigheid van Huelva is ongetwijfeld haar pier, vergelijkbaar met die van Almería. Maar de pier van Huelva is nog een slag indrukwekkender. Je kunt er namelijk oplopen en dat op verschillende hoogtes. Aan het eind kijk je uit op de rivier Odiel die uitmondt in de Atlantische Oceaan. Hetzelfde kunnen we zeggen over de rivierpromenade die direct begint bij de pier. Een mooi begin van je trip in Huelva is een caña op het terras van Desenbarque, het eerste terras aan de promenade waar je tegen aanloopt. Daarna ben je helemaal klaar voor een kilometers lange wandeling of fietstocht. De promenade die voert langs de rivier wordt na een paar kilometer opgevolgd door een houten wandelpad met aan je rechterkant een uitgestrekt getijdengebied. 

Voor vogelaars en natuurliefhebbers: Marismas del Odiel 

Ten zuidwesten van Huelva, aan de overkant van de pier, bevindt zich het natuurpark Marismas del Odiel. Dit kunstmatig eiland dat is gelegen in een riviermonding is in 1984 door Unesco erkend als biosfeerreservaat. In een weids moerasland kun je er wandelen, fietsen, zonnebaden op het strand en vooral veel vogels bewonderen. Aalscholvers, ijsvogels, reigers en een grote kolonie flamingo's, de derde grootste van Europa. Helemaal aan het eind van het gebied vind je het geïsoleerde Playa del Espigón waar je niet zomaar even heen loopt vanuit het centrum. Het enige strand dat deel uitmaakt van de gemeente Huelva. En voor liefhebbers van viervoeters, zona 5 en 6 zijn speciaal ingericht voor honden.
 


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring