El Chaltén is vooral bekend als uitvalsbasis voor excursies naar en rondom de berg Fitz Roy. Het jongste dorp van Argentinië bevindt zich aan de noordelijke rand van Parque Nacional Los Glaciares. Vanuit El Chaltén kunnen in dit nationale park schitterende wandeltochten gemaakt worden in een verbluffend decor van bergen, meren, bossen en gletsjers. 

Van slaperig grensdorp tot reizigers magneet 

In 1985 werd El Chaltén gesticht door Argentinië met als belangrijkste doel om te voorkomen dat Chili het gebied zou claimen. Chauvinistische Argentijnen noemen El Chaltén met enige trots het jongste dorp van Argentinië. Lange tijd eigenlijk niet meer dan een slaperig dorpje. Inmiddels is dat wel anders. El Chaltén is namelijk erg populair geworden bij actieve reizigers. Dat heeft geresulteerd in een groot aanbod hostels, restaurants en bars. Na een dag wandelen is het er heerlijk relaxen om de volgende dag weer fris op pad te gaan. En de populariteit van El Chaltén neemt alleen maar verder toe. Dat zie je ook volop terug aan de bouwactiviteit. Toch is El Chaltén commercieel nog niet uitgemolken. Het heeft de reizigers, wandelaars en klimmers, precies de juiste comfort te bieden. 

Ruta 40: de bekendste highway van Argentinië

De enige manier om El Chaltén over land te bereiken is via de legendarische Ruta 40. De VS mag z'n Route 66 hebben, Argentinië heeft z'n Ruta 40. En ook die heeft een magische klank bij reizigers. De Argentijnse snelweg loopt vanuit van het zuiden van Patagonië in de provincie Santa Cruz helemaal door tot het noorden van Argentinië aan de Boliviaanse grens. Met een totale lengte van ruim 5000 km zelfs één van de langste wegen ter wereld. De hele route (grote delen van de weg zijn nog onverhard) loopt parallel aan het Andesgebergte en voert langs veel van de spectaculairste landschappen van Argentinië.
 
 

Reisbestemmingen Argentinië

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring