El Chaltén is een perfecte uitvalsbasis om de spectaculaire Patagonische natuur te beleven. Het jongste dorp van Argentinië bevindt zich aan de rand van Parque Nacional Los Glaciares. Daarvandaan kun je schitterende wandeltochten maken langs bergen, meren, bossen en gletsjers. Vanuit het dorpje vertrekken meerdere wandelroutes. 

Snel opkomend toerisme in El Chaltén

El Chaltén werd in 1985 gesticht door Argentinië met als belangrijkste doel om te voorkomen dat Chili het gebied zou claimen. Chauvinistische Argentijnen noemen het met enige trots het jongste dorp van Argentinië. Lange tijd niet meer dan een klein slaperig dorpje. Inmiddels is El Chaltén erg populair bij toeristen met een groot aanbod hostels, restaurants en bars waar je na een dag wandelen heerlijk kunt relaxen om de volgende dag weer fris op pad te gaan. De populariteit van El Chaltén neemt alleen maar toe en dat zie je volop terug aan de bouwactiviteit. Veel percelen zijn al uitgezet maar staan nu nog leeg. Maar grote kans als je na een paar weer terugkeert dat alles is volgebouwd.

Ruta 40: de bekendste highway van Argentinië

De enige manier om El Chaltén over land te bereiken is via de legendarische Ruta 40. De Verenigde Staten mag z'n Route 66 hebben, Argentinië heeft Ruta 40. Ook de Ruta 40 kent een magische klank bij reizigers. Deze Argentijnse snelweg loopt vanuit van het zuiden van Patagonië in de provincie Santa Cruz helmaal door tot het noorden van Argentinië aan de Boliviaanse grens. Met een totale lengte van ruim 5000 km is ze zelfs één van de langste wegen ter wereld. De hele route, grote delen van de weg zijn nog onverhard, loopt parallel aan het Andesgebergte en voert langs veel van de spectaculairste landschappen van Argentinië.
 
 


Reisbestemmingen Argentinië

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring