Gelegen in het noordwesten van Honduras niet ver van de grens van Guatemala is Copán Ruinas een van de aantrekkelijkste plaatsen van het land. Een meer dan fijne uitvalsbasis voor de nabijgelegen wereldberoemde Maya-ruïnes . Gezien de nabijheid van de Guatemalteekse grens laat Copán Ruinas zich goed combineren met een rondreis door Guatemala. 

Het stadje Copán Ruinas

Met zijn adobehuisjes en keienstraatjes is Copán Ruinas een aangename en charmante stad van ruim 40.000 inwoners. Je kunt er een bovengemiddeld aanbod toeristische voorzieningen verwachten met prima restaurants en hotels. Maar bijvoorbeeld ook fijne speciaalzaken voor koffie en ijs en taalscholen voor een opfriscursus Spaans.

De ruïnes van Copán

De Maya-ruïnes van Copán liggen op maar 10 minuten lopen van de gelijknamige stad. Het archeologische complex staat bekend om zijn voortreffelijke steles, beeldhouwwerken en hiërogliefen, maar verwacht geen hoge piramides zoals in Tikal. De hoogtepunten van de site zijn het centrale plein, het balspeelveld waar de vroegere Maya's hun traditionele balspel speelden en de tunnels onder de side. 

Andere activiteiten 

Nabij de ruïnes vind je Macaw Mountain. In dit vogelreservaat kun je een heel scala aan kleurrijke vogels bekijken. Zoals veel inheemse vogels zoals papegaaien en toekans die in Honduras in groten getale voorkomen. Een soortgelijk uitstapje is het bezoeken van Hacienda San Lucas (ook om te eten en overnachten) waar je heerlijk kunt ontspannen in de weelderige tuinen die fraai uitkijken op een vallei. Een aanrader is ook een bezoek aan de Luna Jaguar Hot Springs, op een halfuurtje rijden van Copán. Fraai gelegen in de bergen is deze grote en mooie spa uitgerust met verschillende baden.  
Reisbestemmingen Honduras

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring