Met zijn vele pistes en perfecte sneeuwcondities is Bariloche in Noord-Patagonië hét skioord van Argentinië. Wie door het mondaine San Carlos de Bariloche wandelt, zal raar opkijken. Haar Zwitserse huizen en chocoladewinkels ogen eerder Europees dan Argentijns. Dat geldt dan weer niet voor haar seizoenen die juist omgekeerd zijn: de wintersportperiode in Bariloche loopt van juni tot oktober. Maar ook buiten de winter is het heerlijk toeven in Bariloche. De oogverblindende meren, bergen en bossen vormen een prachtdecor voor wandelen, fietsen, paardrijden, vissen, raften en nog heel wat andere activiteiten. 


Alpenarchitectuur van Bariloche

Gesticht in 1902 kwam de ontwikkeling van Bariloche pas echt in een stroomversnelling in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Dat wil zeggen, met de komst van Zwitserse en Duitse immigranten en met de aansluiting op de spoorlijn Ferrocarril Roca in 1934. De constructies van de grotendeels houten huizen zijn oorspronkelijk gebaseerd op ontwerpen uit de Alpen. Deze stijl vind je nog steeds volop terug in het erfgoed van de stad. Tussen 1935 en 1940 kwamen daar karakteristieke gebouwen als Centro Cívico dat een theater, museum en een bibliotheek huisvest. Door diezelfde architect (Ezequiel Bustillo) zijn ook de kathedraal van Bariloche en het traditionele Hotel Llao Llao ontwikkeld. De combinatie van Patagonisch hardhout, regionale steenconstructies en Europese invloeden geven Bariloche architectonisch een uniek eigen karakter. 
 

Prominent wintersportgebied met overweldigende natuur

Op maar 19 km van Bariloche bevindt zich één van de belangrijkste skicentra van Zuid-Amerika, ook geliefd bij Máxima en haar familie. We hebben het over Cerro Catedral. Aan de voet van deze berg zijn uitstekende skifaciliteiten voorhanden met ruim 100 kilometer aan skipistes (geopend van mei-september). Verder kun je er een uitgebreid aanbod hotels en hostels verwachten. Cerro Catedral maakt deel uit van Parque Nacional Nahuel Huapi. Goed voor een oppervlakte van 709.474 hectare is dat het oudste nationale park van Patagonië. Vanaf de top kijk je vorstelijk uit op Lago Nahuel Huapi. Dit zeer fotogenieke weet met zijn blauwe kleur, eilanden en omringende bergen en bossen altijd te imponeren. Maar ook gewoon vanuit Bariloche heb je al adembenemende uitzichten op dit imposante meer van 557 km². Aan de zuidoever van het meer vinden we ook nog Cerro Otto. Een heerlijke berg geschikt voor wandelaars van alle leeftijden. Deze algehele setting maakt Bariloche natuurlijk een prachtplek voor een heel scala aan buitenactiviteiten. Liefhebbers van raften kunnen koers zetten naar de Río Manso op twee uur rijden van Bariloche. Een spectaculaire rivier die helemaal doorloopt tot Chili.  
 

De chocoladehoofdstad van Argentinië

Bezaaid met chocolaterias heeft Bariloche nog een belangrijke troef in handen. We hebben het natuurlijk over chocola! Chocolatiers, niet zelden van Italiaanse oorsprong, mogen vanwege de rijke traditie graag neerstrijken in Bariloche. Vooral tijdens de paasperiode zullen maar weinig zoetekauwen weerstand kunnen bieden tegen het chocoladegeweld van Bariloche. Enorme chocolade-eieren in etalages roepen om aandacht. In die periode sneuvelen ook chocoladerecords, zoals bijvoorbeeld het grootste paasei. Als je chocolade op je lijstje hebt staan voor Bariloche, bezoek dan zeker het zeer goed aangeschreven Mamuschka voor een grote chocoladevariëteit. Wist je dat Bariloche naast chocola ook een enorme reputatie kent op het gebied van ijs? IJs in is Argentinië sowieso van hoge kwaliteit, maar Bariloche spant de kroon! Nog niet overtuigd? Bezoek dan in Bariloche de ijszaken Rapa Nui en Helados Jauja!
 

De zeven oogverblindende meren van Bariloche

Vanuit Bariloche sta je zo bij het beroemde Argentijnse merengebied: Ruta de los Siete Lagos. De verbluffende Zeven-Meren-Route voert via onverharde wegen door een schitterende omgeving. Daarbij liggen traktaties op verbluffende vergezichten voortdurend in het verschiet. Chris Zeegers sprak zelfs van de mooiste plek waar hij ooit was geweest. Voor fietsliefhebbers evenmin te missen: Circuito Chico. Een 60 km lang fietstraject dat voert langs de kust van Lago Nahuel Huapi. Eveneens een garantie voor adembenemende panorama's! Zoals de blik op het luxueuze Llao Llao Hotel aan het einde van de tocht. Een formidabel plaatje!
130 kilometer ten zuiden van Bariloche vinden we het kleine dorpje El Bolsón. In de jaren 70 maakten hippies hier nog de dienst uit. Het aardige is dat die hippiesfeer nog steeds te vinden is, en dan vooral tijdens Feria Artesenal. Gehouden op dinsdag, donderdag en zaterdag verkopen honderden deelnemers de meest uiteenlopende handgemaakte producten op deze markt. Gelegen tussen twee bergruggen is El Bolsón ook een prachtlocatie om te wandelen.  
 

Reisbestemmingen Argentinië

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring