Vervoer naar Trinidad

Viazul rijdt frequent vanuit Havana (via Cienfuegos) en Varadero. Ook zijn er connecties van en naar Santiago de Cuba en Viñales. De busterminal bevindt zich in het centrum van de stad. Een andere mogelijkheid om Trinidad te bereiken, is met de taxi. Als je hem deelt met andere reizigers dan is de prijs soms goed te doen. Trinidad kent een klein vliegveld die vooral chartervluchten verzorgt. Vliegen kan het beste op Havana of Varadero. 

Vervoer in Trinidad

Het compacte centrum en de daaromheen gelegen wijkjes van Trinidad zijn prima te voet te verkennen. Voor het bezoeken van het strand of de Valle de los Ingenios is bijvoorbeeld de fiets een mooi vervoersmiddel. 

Overnachten in Trinidad

Trinidad kent circa 1000 casas particulares. Toch is het in het hoogseizoen geen overbodige luxe om er vooraf te reserveren. 

Klimaat Trinidad

In Trinidad is het eigenlijk het hele jaar warm en klam. De hoogste temperaturen worden van juni tot september gemeten met gemiddelden van 27 graden. Als beste reistijd geldt december-april. Het regenseizoen loopt van mei tot oktober.
 

Terug naar introductie Trinidad


Reisbestemmingen Cuba

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring