Vervoer naar Havana

AirEuropa vliegt in circa 14 uur van Schiphol naar Havana met een tussenstop in Madrid. Een retourticket vanaf 600 euro. Aeropuerto Internacional José Martí (ook bekend als Rancho Boyeros) bevindt zich op 18 km ten zuiden van Havana.

In Havana zijn er twee opstappunten voor Víazul: een bij het busstation van Omnibus (vlakbij Ciudad Deportiva) en een bij Plaza de la Revolución. De kaartjes kun je in de regel direct voor vertrek kopen, maar het is aan te bevelen om de reserveringen tijdig te doen. 

Vervoer in Havana

Het oude centrum van Havana is goed aan te lopen. Als oriëntatiepunt kun je altijd kunt terugvallen op de Malecón.
Panataxi (herkenbaar aan de gele kleur) is het goedkoopste taxibedrijf. Een nog voordeliger taxi-alternatief is de cocotaxi (driezitsscooter) of een bicitaxi (fietstaxi). 
Cubanen maken zelf vaak gebruik van een carro. Praktisch iedere oude Amerikaanse auto die door Havana rijdt is een carro, een soort mix van een taxi en bus. Ze rijden standaardroutes (bijvoorbeeld naar het Capitolio) en vervoeren hooguit 5 personen. Voor een paar Peso Cubano kom je zo sneller en comfortabeler op je bestemming dan dat je een bus pakt. Stel je wel zelfverzekerd op (dat betekent ook dat je weet waar je heen gaat) want de chauffeurs zijn niet te beroerd je meer te laten betalen in CUC. Avonturiers kunnen in Cuba ook nog gebruik maken van bussen die in alle soorten en maten rondrijden. De nieuwe harmonicabussen (geïmporteerd uit China) zijn te herkennen aan de letter P met een nummer en verschillende kleuren die corresponderen met de verschillende lijnen. Een ritje kost ruim 0,40 Peso Cubano, ongeacht de afstand. Naast de grotere P lijnen zijn er nog een heleboel reguliere kleinere stadsbussen die kriskras door de stad rijden.  

Internet Havana

Hotels hebben steeds vaker wifi die overigens niet gratis is voor gasten. Lees hier meer over internet in Cuba

Klimaat Havana

Havana kent een tropisch klimaat. Als aangenaamste reisperiode voor Havana geldt de periode december-maart. In juli en augustus is de stad in de greep van hitte. De kans op orkanen is het groots in september, oktober en november.
Terug naar introductie Havana


Reisbestemmingen Cuba

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring