Vervoer naar Havana
KLM vliegt vanaf 700 euro rechtstreeks op Havana met een reistijd van 10-12 uur. AirFrance doet het voor soortgelijke tarieven maar met een tussenlanding in Parijs. Aeropuerto Internacional José Martí (ook bekend als Rancho Boyeros) bevindt zich op 18 km ten zuiden van Havana. In Havana zijn er twee opstappunten voor Víazul, de enige busmaatschappij voor reizigers voor grote afstanden. Je vindt er een bij het busstation van Omnibus, vlakbij bij de Ciudad Deportiva, en je vindt er een bij het plein Plaza de la Revolución. De kaartjes kunnen, in de regel, direct voor vertrek gekocht worden, maar het is aan te bevelen om de reserveringen tijdig te doen. 

Vervoer in Havana
Het oude centrum van Havana is goed aan te lopen en als oriëntatiepunt kun je altijd kunt terugvallen op de Malecón. Panataxi (herkenbaar aan de gele kleur) staat bekend als het goedkoopste taxibedrijf. Een nog voordeliger taxi-alternatief is de cocotaxi (een driezitsscooter) of bicitaxi (fietstaxi). Cubanen zelf houden vaak een carro aan. Praktisch iedere oude Amerikaanse auto die door Havana rijdt is een carro en het is een soort mix van een taxi en een bus. Ze rijden standaardroutes (bijvoorbeeld naar het Capitolio) en vervoeren hooguit 5 personen. Voor een paar Peso Cubano kom je zo sneller en comfortabeler op je bestemming dan dat je een bus pakt. Zorg er wel voor dat je je zelfverzekerd opstelt en dat het duidelijk is waar je naartoe wilt, want de chauffeurs zijn niet te beroerd je toch een hoger bedrag te laten betalen (in CUC) . Verder kun je in Cuba gebruik maken van bussen als vervoersmiddels die in alle soorten en maten rondrijden. De nieuwe harmonicabussen, geïmporteerd uit China, zijn te herkennen aan de letter P met een nummer en verschillende kleuren die corresponderen met de verschillende lijnen. Een ritje kost ruim 0,40 Peso Cubano, ongeacht de afstand. Naast de grotere P lijnen zijn er nog een heleboel reguliere kleinere stadsbussen die kriskras door de stad rijden.  

Internet Havana
Hotels hebben steeds vaker wifi die overigens niet gratis is voor gasten. Lees hier meer over internet in Cuba

Klimaat Havana
Havana kent een tropisch klimaat. Als aangenaamste reisperiode voor Havana geldt december tot en met maart. In juli en augustus is de stad in de greep van hitte. De kans op orkanen is het groots in september, oktober en november. 

Terug naar introductie Havana


Reisbestemmingen Cuba

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring