Vervoer naar Santa Ana

Santa Ana ligt op 64 km ten noordwesten van San Salvador. De busterminal van Santa Ana bevindt zich op 1,5 km ten zuidwesten van Parque Libertad, vlakbij een drukke markt. Het is raadzaam om hier met een taxi heen te gaan.  

Vervoer in Santa Ana

Santa Ana is een tamelijk uitgestrekte stad. Wie Spaans spreekt, kan met de bus voordelig uit de voeten. 's Avonds is een taxi aan te bevelen. 

Veiligheid Santa Ana

Voor Santa Ana geldt eigenlijk hetzelfde als voor San Salvador: sommige gebieden zijn veilig, andere niet. Het oude centrum rond Parque Libertad is overdag en 's avonds veilig. Op het plein staat zelfs een permanente politiepost opgesteld en een verkeersbord geeft een duidelijk boodschap: 'geen wapens!'. Je kunt ook nog uitwijken naar de moderne wijken in zuidelijk Santa Ana waar je ook tijd in de Metrocentro Mall kunt doorbrengen. Wie met de bus in de buitenwijken arriveert, dient alert te zijn omdat bendes hier actiever zijn. Een taxi voor de laatste etappe naar de stad is dan ook geen overbodige luxe. 

Klimaat Santa Ana

Santa Ana en de gelijknamige provincie bevinden zich in het tropisch deel van El Salvador. In de stad ligt de temperatuur op gemiddeld 26 graden. Het droogseizoen loopt van november tot mei.

Geld in Santa Ana

In de omgeving van Parque Libertad, in een van de nabijgelegen calles en avenidas, vind je een aantal banken en automaten. Ook kun je in een mall geld opnemen. Zorg ervoor dat je ook je creditcard meeneemt.  


 

Terug naar introductie Santa Ana


Reisbestemmingen El Salvador

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring