Vervoer naar San Salvador

Een retourticket voor Schiphol-San Salvador met Delta koop je vanaf 600 euro. Je reist dan wel 26 uur naar je bestemming. Bij United Airlines koop je een retourticket vanaf 800 euro maar met kortere reistijden van circa 16 uur. 
Je arriveert op Aeropuerto Internacional de El Salvador dat zich op 40 km ten zuiden van San Salvador bevindt. Vanaf de luchthaven kun je per taxi (vanaf 30 dollar) afreizen naar de Salvadoraanse hoofdstad. Een goedkoper alternatief is de shuttlebus. Nog goedkoper is de reguliere bus. Maar wie in het holst van de nacht na een lange vlucht arriveert, geeft waarschijnlijk de voorkeur aan een taxi die je voor je hotel afzet.  
San Salvador heeft drie busstations: Terminal del Occidente (westelijk gelegen met verbindingen naar o.m. Juayaque), Terminal del Oriente (oostelijk gelegen met verbindingen naar o.m. Alegria) en Terminal del Sur (verbindingen naar o.m. de Costa del Sol). 
 

Vervoer in San Salvador

Overdag kun je met wat Spaanse kennis prima uit te voeten met stadsbussen. Let wel goed op het district waar je met de bus door heen rijdt want berovingen liggen op de loer met bendes in de omgeving. Taxi's zijn in vergelijking met bussen vrij duur. Vraag vooraf altijd naar de prijs en houd er ook rekening mee met verkeersopstoppingen in drukke gebieden. San Salvador is tamelijk uitgestrekt en niet al te geschikt voor lange wandelingen.
 

Veiligheid San Salvador

Het oude centrum rondom de kathedraal verdient extra aandacht. Overdag is het gezien de drukte en de beveiliging best goed te doen voor ervaren reizigers. 's Avonds kun je je beter verplaatsen per taxi. Incidenteel kan het voorkomen dat toeristen gefouilleerd worden op drugs. Wees beleefd, maar laat je ook niet intimideren indien je agenten met onduidelijke motieven treft. Wat betreft de veiligheid van de districten kun je ruwweg uitgaan van het volgende: het centrum en in het bijzonder het westelijk gedeelte van San Salvador staan bekend als vrij veilig. Het noorden en het oosten van de stad kennen een slechte reputatie en bendes zijn hier alom aanwezig.

 

Terug naar introductie San Salvador


Reisbestemmingen El Salvador

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring