Vervoer naar Oaxaca

Het ligt voor de hand dat je voor je reis naar Mexico vliegt op Mexico-Stad gelegen op 500 kilometer ten noordwesten van Oaxaca. Aeropuerto Internacional Xoxocotlán is de internationale luchthaven van Oaxaca, gelegen op 8 kilometer ten zuiden van de stad.

Vanuit Mexico-Stad vertrekken er dagelijks bussen naar Oaxaca vanaf de terminals Norte, Oriente TAPO en Sur. De reistijd naar Oaxaca met de bus is ongeveer 7 uur. Oaxaca telt verschillende terminals. Terminal Ado (eerste klas) bevindt zich op 2 kilometer ten noorden van het Zócolo. Central de Autobuses de Segunda Clase (tweede klas) bevindt zich op ruim een kilometer ten westen van het centrale plein van Oaxaca in de omgeving van Mercado de Abastos.
 

Vervoer in Oaxaca

De binnenstad van Oaxaca kan prima te voet verkend worden. Voor een uitstapje naar Monte Albán (op 10 kilometer) is een taxi of bus aan te bevelen.
 

Veiligheid Oaxaca

In het algemeen staat Oaxaca bekend als een veilige en aangename plek om te verblijven. Een aantal jaren terug ging echter volledig mis. In 2006 werd de binnenstad een aantal maanden bezet door het Volksassemblee van de Volkeren van Oaxaca (APPO). Dat zorgde voor een aantal gewelddadige confrontaties met de veiligheidstroepen. De rust is allang weer teruggekeerd, maar het kan geen kwaad om vooraf de veiligheidssituatie te peilen. Houd daarbij rekening met verkiezingen of bijvoorbeeld geplande grote politieke manifestaties. 

Klimaat Oaxaca

Oaxaca kent een aangenaam klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 23 graden. De koudste maanden vormen december, januari en februari; de temperaturen komen dan gemiddeld uit op 18 graden. De warmste maanden vormen april en mei wanneer de temperaturen op gemiddeld 24 graden uitkomen. De regen valt vooral in de zomermaanden met juni als uitschieter. 
 

Terug naar introductie Oaxaca


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring