Vervoer naar Torres del Paine

Puerto Natales, op 112 kilometer ten noorden van het nationale park, ligt het dichtst bij Torres del Paine. De stad is een aanrader om te overnachten. Puerto Natales is met de bus bereikbaar vanuit Punta Arenas (op 247 kilometer) en het Argentijnese El Calafate (op 268 kilometer). In het hoogseizoen vertrekken vanuit Puerto Natales dagelijks bussen naar Torres del Paines. 

Voorbereidingen voor Torres del Paine

Veel praktische zaken rondom je trip naar Torres del Paine kun je al vanuit Puerto Natales regelen. Zeker in het hoogseizoen is reserveren van een aantal zaken  geen overbodige luxe! Zoals de bus naar het park, een boottrip en het regelen van de camping of een refugio (berghut). Je kunt je eigen tent meenemen of een tent huren en op je rug meenemen tijdens de tocht. Maar je kunt ook van tevoren al een tent reserveren bij refugios of campamentos, en dat scheelt een hoop gesjouwn. Je kunt ook een (stapel)bed boeken in de refugios. Dat is een stuk duurder, maar wel comfortabeler dan een tent. In de refugios wordt ontbijt en avondeten aangeboden tegen vrij hoge prijzen. Wil je de kosten binnen de perken houden? Neem dan zelf zo veel mogelijk eten mee. Bedenk dat het doorgaans mogelijk is om in in je hostel of hotel in Puerto Natales een deel van je bagage achter te laten. Ook dat scheelt weer een hoop gesjouw!

Respecteer de regels van het park. Loop bijvoorbeeld niet buiten de paden van het park en maak vooral geen vuurtjes. In december 2011 ging 23.000 hectare in vlammen opgegaan toen een toerist wc-papier wilde verbranden!

Klimaat Torres del Paine

De periode van december tot en met maart (in Chili zomer) geldt als de beste reistijd voor een bezoek aan Torres del Paine. Het weer is dan optimaal en de dagen zijn lang. Ook zijn alle voorzieningen in deze periode beschikbaar. Het weer in Torres del Paine is zeer wisselvallig en onvoorspelbaar. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot 20 graden, maar de harde wind en de regen kunnen de gevoelstemperatuur flink beïnvloeden. Vooral ’s nachts kan het erg afkoelen. Windstoten van 80 kilometer per uur zijn geen uitzondering en pas wat dat betreft extra goed op als je de smalle wandelpaden bewandelt. In de winter koelt het stevig af en kan het sneeuwen. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent op de verschillende weertypen van Torres del Paine. Goede wandelschoenen en een regen- en winddicht jack zijn onmisbaar. Vergeet evenmin om een goede zonnebrandcrème en zonnebril meenemen want als de zon doorkomt, kan hij zeer fel zijn! ’s Avonds kan een zaklantaarn goed van pas komen. Neem ook altijd een verbanddoosje mee voor eerste hulp bij ongelukken. 

Entree Torres del Paine

De entreeprijs voor het park in het hoogseizoen (oktober tot april) is 21.000 Chileense peso (ongeveer 28 euro) en in het laagseizoen (mei tot september) 11.000 Chileense peso (ongeveer 15 euro) . Chilenen betalen met respectievelijk 6.000 en 4.000 peso lagere bedragen.  
 

Terug naar introductie Nationaal Park Torres del Paine


Reisbestemmingen Chili

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring