Vervoer naar Nationaal Park Los Glaciares 

Het dichtstbijzijnde vliegveld voor Nationaal Park Los Glaciares is dat van El Calafate. Daarvandaan vertrekken shuttlebussen naar zowel El Chaltén als naar het centrum van El Calafate. De twee stadjes zijn ook met langeafstandsbussen bereikbaar. Bijvoorbeeld vanuit Bariloche (reistijd ruim 30 uur). Vanuit El Calafate (de beste uitvalsbasis voor Perito Moreno) is het nog zo'n 80 kilometer naar de gletsjer in het nationale park. Busmaatschappij Cal Tur maakt deze tocht dagelijks. El Chaltén ligt direct aan Nationaal Park Los Glaciares, en je loopt vanuit het dorpje zo het nationaal park in.


Overnachting en entree Nationaal Park Los Glaciares

In zowel El Chaltén als El Calafate zijn volop overnachtingsmogelijkheden. Voor de wandeltochten is El Chaltén de perfecte plek, terwijl El Calafate voor het bezoeken van de gletsjer is aan te bevelen. Houd er rekening mee dat de hotels en hostels gedurende de zomermaanden (van oktober tot en met maart) snel vol zitten; reserveren is dus aan te bevelen. De entreeprijs voor het Nationale Park Los Glaciares bedraagt circa 700 ARS voor de eerste dag en 350 ARS voor de tweede dag. Voor de wandeltochten vanuit El Chaltén hoeft geen entreeprijs betaald te worden.

Klimaat Nationaal Park Los Glaciares

Tijdens de wintermaanden (van mei tot en met september) zijn de wandelpaden vanuit El Chaltén onbegaanbaar vanwege sneeuw. Het stadje is dan ook uitgestorven. Ook vanuit lL Calafate valt weinig te ondernemen gedurende deze periode. De Argentijnse zomer (van oktober tot en met april) is het meest geschikt qua weer en activiteitenaanbod, maar het kan dan wel erg druk zijn in het park. 

 

Terug naar introductie Nationaal Park Los Glaciares


Reisbestemmingen Argentinië

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring