Vervoer naar Murcia
Murcia beschikt over een vliegveld. Aeropuerto de Murcia-San Javier bevindt zich naast Mar Menor op 27 km ten zuidoosten van Murcia. Maatschappijen als Rynair en Easynet vliegen op Murcia. Daarnaast kun je ook vliegen op Alicante, op 76 km van Murcia. De luchthaven van Alicante kent een nog groter aanbod vluchten. Het busstation van Murcia bevindt zich in de wijk San Andrés, op een kleine kilometer ten noordwesten van de kathedraal. Het treinstation vind je in de wijk Carmen aan de overkant van de rivier, op 1,3 km ten zuiden van de kathedraal. 

Vervoer in Murcia
Het centrum van Murcia, inclusief de wandelzones aan de rivier, kunnen goed lopend verkend worden. Een makkelijk referentiepunt daarbij is de rivier die de stad in tweeën verdeelt. Je kunt je ook verplaatsen met de stadsbussen of de tram (tranvía). 

Klimaat Murcia
Murcia kent een droog mediterraan klimaat met zachte winters en warme zomers. De gemiddelde jaartemperatuur ligt op 18,2 graden. In de winter schommelt de temperatuur tussen de 4 en 16 graden en in de zomer tussen de 20 en 34 graden. Zonneliefhebbers zitten goed in Murcia, want de stad kent meer dan 300 zonnige dagen per jaar. De meeste regen valt in de herfst.  
 

Terug naar introductie Murcia


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring