Vervoer naar Murcia
Murcia beschikt over een vliegveld, genaamd Aeropuerto de Murcia-San Javier. Het bevindt zich naast de Mar Menor op 27 km ten zuidoosten van Murcia. Maatschappijen als Rynair en Easynet vliegen op Murcia. Daarnaast kun je ook vliegen op Alicante (gelegen op 76 km van Murcia), want deze luchthaven kent een nog groter aanbod vluchten. Het busstation van Murcia bevindt zich in de wijk San Andrés, op een kleine kilometer ten noordwesten van de kathedraal. Het treinstation bevindt zich in de wijk Carmen aan de overkant van de river, op 1,3 km ten zuiden van kathedraal. 

Vervoer in Murcia
Het centrum van Murcia, inclusief de wandelzones aan de rivier, kunnen goed lopend verkend worden. Een makkelijk referentiepunt is daarbij de rivier die de stad in tweeën snijdt. Je kunt je ook verplaatsen met de stadsbussen of de tram (tranvía). 

Beste reistijd
Murcia kent een droog mediterraan klimaat met zachte winters en warme zomers. De gemiddelde jaartemperatuur ligt op 18,2 graden. In de winter schommelt de temperatuur tussen de 4 en 16 graden en in de zomer tussen de 20 en 34 graden. Zonliefhebbers zitten goed in Murcia, want de stad kent meer dan 300 zonnige dagen per jaar. De meeste regen valt in de herfst.  
 

Terug naar introductie Murcia


Reisbestemmingen Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2019 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring