Vervoer naar Murcia

Murcia beschikt over een vliegveld. Aeropuerto de Murcia-San Javier bevindt zich naast Mar Menor op 27 km ten zuidoosten van Murcia. Maar het ligt veel meer voor de hand dat je vliegt op Alicante, op 76 km van Murcia gelegen. Het busstation van Murcia bevindt zich in de wijk San Andrés, op een kleine kilometer ten noordwesten van de kathedraal in het hart van de stad. Het treinstation vind je in de wijk Carmen aan de overkant van de rivier, op 1,3 km ten zuiden van de kathedraal. 

Vervoer in Murcia

Het centrum van Murcia, inclusief de wandelzones aan de rivier, kunnen goed te voet verkend worden. Een makkelijk referentiepunt daarbij is de rivier die de stad in tweeën verdeelt. Naast de benenwagen kun je voor je verplaatsingen ook volop gebruik maken van stadsbussen of de tram. 

Klimaat Murcia

Murcia kent een droog mediterraan klimaat met zachte winters en warme zomers. De gemiddelde jaartemperatuur in Murca ligt op 20 graden. Zonneliefhebbers zitten dan ook bovengemiddeld goed in Murcia, want de stad kent meer dan 300 zonnige dagen per jaar. Ook in de wintermaanden komt de temperatuur met regelmatig boven de 20 graden uit. Sterker nog, in Murcia wordt in de winterperiode soms de 30 graden aangetikt. De meeste regen valt in de herfst.  

 

Terug naar introductie Murcia


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring