Vervoer naar Alicante

Vanuit Nederland kun je via de luchthavens Eindhoven, Schiphol, Rotterdam en Maastricht vliegen op Alicante. Onder meer budgetmaatschappijen Rynair en Transavia verzorgen vluchten naar Alicante. Reken op een retourvlucht van 2,5 uur voor een bedrag van 100-150 euro voor een retourvlucht bij de prijsvechters.
Aeropuerto de Alicante-Elche bevindt zich op 12 kilometer ten zuidwesten van het oude centrum van Alicante. Van de luchthaven rijden frequent bussen naar het centrum van Alicante. Je kunt van de luchthaven ook de bus pakken naar steden als Benidorm of Murcia. Zorg voor contant geld in het geval de kaartjes voor de bus door een verkoper worden verkocht.
De busterminal van Alicante bevindt zich in het havengebied aan de Muelle pte. Het treinstation van Alicante (hier komt ook de luchthaven bus 6c) bevindt zich aan de Avenida de Salamanca op een kilometer te noorden van de busterminal.  

Vervoer in Alicante

Het oude centrum van Alicante, het stadsstrand en ook het kasteel Santa Bárbara (best een stevige klim) zijn allemaal goed aan te lopen. Als je de wat verder weg gelegen stranden als Playa de San Juan (op 8 km ten noorden van het oude centrum) of steden als Benidorm of Dénia wilt bezoeken, dan kan dit met de handige tram die de gehele kustlijn afstruint. 

Klimaat Alicante

Alicante kent een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters die in januari schommelen tussen de 7 en 17 graden en in augustus tussen de 22 en 30 graden. Maar ook in de wintermaanden loopt de temperatuur met regelmaat op naar 20 graden. De natste maanden zijn september en oktober. 


Terug naar introductie Alicante


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring