Vervoer naar Montevideo 
Iberia vilegt in ruim 17 uur via Madrid naar Montevideo voor 950 euro. KLM vliegt via Sao Paulo in ongeveer 20 uur voor 1000 euro naar Montevideo. Aeropuerto de Carrasco, ontworpen door de Uruguayaanse architect Rafael Viñoly, ligt op 20 kilometer ten oosten van het centrum van Montevideo. Wie met de auto het laatste stuk overbrugt, doet er ongeveer 40 minuten over via de veelzijdige Rambla. Wie van Buenos Aires komt, kan de ferry over water pakken en Montevideo in 3 uur bereiken bereiken. 

Vervoer in Montevideo
Taxi's vormen doorgaans een goed en betrouwbaar ervoersmiddel in Montevideo. De taxi rijdt volgens de meter en een ritje van de busterminal doet ongeveer 100 Uruguyaanse Pesos (een kleine 3 euro). De bus is een fijne en makkelijke manier om je te verplaatsen naar plekken buiten de stad. Montevideo heeft een grote busterminal genaamd Tres Cruces, vlakbij het centrum. Vanaf daar kun je voordelig bijna alle Uruguayaanse plaatsen aandoen.Om een auto te huren heb je in Montevideo een internationaal rijbewijs nodig. Het rijden buiten de grote steden is niet geheel zonder risico's omdat de wegen soms slecht onderhouden zijn. 

Klimaat Montevideo
Montevideo kent een vochtig subtropisch klimaat. De gemiddelde jaartemperatuur ligt op 17 graden. De winters zijn vochtig, winderig en bewolkt. De zomers daarentegen zijn heet met weinig wind. In Uruguay regent het met enige regemaat en eens in de zoveel tijd raast er een tornado over het land.
 

Terug naar introductie Montevideo


Reisbestemmingen Uruguay

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring