Praktisch Flores

Vervoer naar Flores
Flores ligt 500 km ten noorden van Guatemala-Stad. Je vliegt in ongeveer een uur naar Flores. Het vliegveld (Mundo Maya International Airport), ligt iets buiten Santa Ana. Met de bus is het vanaf de hoofdstad 8-10 uur reizen. Langeafstandsbussen arriveren bij Terminal Nuevo. Deze nieuwe terminal bevindt zich in Santa Ana. Een taxi vanaf de luchthaven kost ongeveer 20 Qetzal.
 
Vervoer in Flores
Een veel gezien vervoersmiddel in Flores is de tuktuk. Wie geld wil besparen kan ook met 2 personen (inclusief koffers) in dit vehikel koers zetten richting het vliegveld of de busterminal.
 
Internet
De meeste hotels beschikken over internet. Hiernaast zijn er internetcafés; een daarvan is Petén Net, te vinden in de Calle Centroamérica.
 
Geld
Aan de Calle de Junio 30 zit een geldautomaat waar je met MasterCard en Visa uit de voeten kunt. Ook kan je pinnen bij de busterminal.
 
Beste reistijd
Het departement Petén ligt in de tropische klimaatzone van Guatemala. Flores kent een gemiddelde temperatuur van 24 graden; van februari t/m oktober kan de temperatuur oplopen tot iets boven de 30 graden.  

 

Terug naar introductie Flores


Reisbestemmingen Guatemala

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring