Vervoer naar Córdoba

Vanaf Nederland gaan geen directe vluchten naar het Argentijnse Córdoba. De vluchten naar Córdoba hebben een tussenstop in Spanje of Buenos Aires. De vlucht naar Córdoba duurt daardoor circa 19-20 uur.
Bekend als Aeropuerto de Córdoba Pajas Blancas is de luchthaven van Córdoba op 11 km ten noorden van het centrum van de stad gelegen. Er rijden frequent minibusjes vanaf de luchthaven voor ongeveer een euro. Reken voor een taxi op zo'n 8 euro richting centrum. Op het centraal station van Córdoba kun je ter plaatse een kaartje kopen (reserveren meestal niet nodig). 

Vervoer in Córdoba

Het meest praktische vervoersmiddel in Córdoba is de auto. Daarmee kun je je binnen en buiten de stad optimaal verplaatsen. Er zijn veel autoverhuurbedrijven te vinden in Córdoba. Het natuurschoon in de omgeving ligt op slechts een paar kilometer van het centrum van Córdoba. Binnen Córdoba zijn ook taxi's een goed en voordelig alternatief. De gele taxi's en taxi's met een groene baan zijn geregistreerd en veilig. Een andere manier om je binnen Córdoba te verplaatsen, is via de lokale bussen of trolleys. De buschauffeurs vragen om een cospel-kaart, in plaats van geld. Zo'n kaart kun je in de kiosken in het centrum kopen (ongeveer 2 pesos).

Klimaat Córdoba

In Córdoba is het overdag nooit kouder dan 15 graden. De zomers zijn erg warm en vaak wat benauwd. Overdag liggen de temperaturen dan rond de 30 graden. Gelukkig zijn er tussendoor buien die verkoeling geven. In de winter schommelt de temperatuur rond de 18 graden en is het meestal droog. In heel Argentinië begint de winter rond juni om te eindigen ergens in september. De beste maanden om naar Córdoba te reizen vanwege de prettige temperatuur en de geringe neerslag.
 

Terug naar introductie Córdoba


Reisbestemmingen Argentinië

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring