Vervoer naar Bocas del Toro

Vanuit Panama-Stad van Aeropuerto Albrook gaan dagelijks vliegtuigen naar naar Bocas del Toro. Je landt dan op Isla Colón. Een van de luchtvaartmaatschappijen is Air Panamak. Het is aan te bevelen enkele dagen voor je vertrek de vlucht op de luchthaven te reserveren. Neem je een koffer mee dan betaal je doorgaans een toeslag; reken op ruim 10 dollar. 
 

Vervoer in Bocas del Toro

Op het hoofdeiland Isla Colón kun je veel te voet doen. Als je het strand van Bocas del Drago gaat bezoeken, dan is een taxibusje de meest voordelige optie. Als je vanuit Isla Colón naar het buureiland Islas Bastimentos gaat, dan ga je met een veerboot of per watertaxi. Net als bij 'gewone' taxi's, kan het ook bij de watertaxi geen kwaad om vooraf een prijsafspraak te maken. 
 

Klimaat Bocas del Toro 

Wanneer je vanuit Panama-Stad in het droogseizoen arriveert op Bocas del Toro, kan het even slikken zijn. Het kan zo maar zijn dat de permanent blauwe hemel inruilt een grijze, dreigende lucht. Want op Bocas del Toro valt regelmatig een subtropische regenbui en in tegenstelling tot Panama-Stad is er geen specifiek regen- of droogseizoen. De meeste droge maanden: februari, maart, augustus, september, en oktober. Maar liefhebbers van zon hoeven zich niet al te veel zorgen te maken. De subtropische buien worden razendsnel opgevolgd door zomerse weercondities. Kortom, als je naar Bocas gaat, houd rekening met zowel regen als zon.    
 

Veiligheid Bocas del Toro

Eén van de charmes van Bocas del Toro is de relaxte sfeer. Toch zijn er ook verhalen over criminaliteit en de Islas Bastimentos valt dan vaak. Maar laat je ook niet gek maken: in het algemeen is het er veilig, de modderige paadjes daargelaten... 
 

Vaccinatie Bocas del Toro

Inentingen voor Bocas del Toro en Panama zijn niet verplicht. Houd wel rekening met insecten. Ook zonnecrème is bepaald geen overbodige luxe tegen de verraderlijk felle zon. 
 

Geld Bocas del Toro

Een aandachtspuntje op Isla Colón: er is maar één bank. Daar wil je natuurlijk niet volledig afhankelijk van zijn. Neem daarom zekerheidshalve voldoende cash. Mocht de pinautomaat staken, dan heb je weinig alternatieven op het eiland. Bij het wisselen van geld worden alleen dollars geaccepteerd. 

Terug naar introductie Bocas del Toro


Reisbestemmingen Panama

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring