Vervoer naar Panama-Stad

KLM vliegt voor circa 600 euro naar Panama-Stad in 15-18 uur. Sommige vluchten van KLM hebben geen tussenstop en dan arriveer je in 11 uur in de hoofdstad van Panama. 
Tocumen International Airporte bevindt zich op 24 kilometer ten noordoosten van Panama-Stad. Een ritje met een officiële taxi vanaf de luchthaven naar het centrum doet ruim 30 dollar. Een voordeliger alternatief is de Panama Airport Shuttle (ruim 10 dollar per passagier). 
De tweede luchthaven, Aeropuerto Albrook, is
gelegen op 1,5 kilometer ten westen van het oude centrum van Panama-Stad. Hier moet je zijn voor binnenlandse vluchten naar bijvoorbeeld Bocas del Toras. Wie verzekerd wilt zijn van een plaats kan het best een aantal dagen voor vertrek een ticket aanschaffen op deze luchthaven.

Vervoer in Panama-Stad

Wie gaat voor heel voordelig verplaatst zich in Panama-Stad met de publieke bus, bekend als de Diablo Rosso. Taxi's zijn ook prima betaalbaar: voor een kleine 10 dollar bezoek je de meeste plekken in de stad. Voor een taxirit naar de internationale luchthaven ligt het tarief een stuk hoger gezien de afstand en de tolwegen die op dat traject liggen (vooraf even checken of het tolgeld is inbegrepen).

Panama-Stad is uitgestrekt en de toeristische attracties liggen verspreid over verschillende gebieden. Als je de Mirafloressluizen, de Causeway of Parque Natural Metropolitano bezoekt, dan kun je dit het snelst per taxi realiseren. Houd je van wandelen en ben je avontuurlijk ingesteld, dan kun je sommige trajecten ook lopend afleggen. Zo loop je vanuit het moderne gedeelte (de wijken El Cangrejo en Bella Vista) in een uurtje naar het oude gedeelte (Casco Viejo) via de zonovergoten zeepromenade Avenida Balboa.
 

Veiligheid Panama-Stad

Panama-Stad als geheel is tamelijk veilig. De verschillende wijken kunnen onderling wel flink verschillen. In de moderne gedeeltes zoals Cangrejo kun je zowel overdag als 's avonds prima uit de voeten. Ook Casco Viejo, het historisch centrum, is overdag een veilig gebied. Een uitzondering hierop vormt de markt aan de Avenida Central waar je welhaast verzekerd bent van zakkenrollerij. Het oorspronkelijke oude centrum, Panama Viejo, kan het best overdag bezocht worden. De ruïnes bevinden zich bij een arme wijk en in de avonduren is een bezoek niet aan te bevelen. 's Avonds is een taxi sowieso aan te bevelen voor Panama-Stad. 

Klimaat Panama-Stad

Panama-Stad kent een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 27 graden. Van mei tot december valt de meeste regen. Tropische stormen en orkanen komen voor van juni tot november. Wie van overvloedige zon houdt, kan Panama-Stad het best bezoeken van december tot april. 

 

Terug naar introductie Panama-Stad


Reisbestemmingen Panama

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring