Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


Versoepeling van Amerikaanse reisbeperkingen naar Spaanstalige landen onder Joe Biden?


Het kan je niet ontgaan zijn: Joe Biden wordt de nieuwe president van de Verenigde Staten van Amerika. In een zenuwslopende strijd om het Witte Huis bleek de democraat Joe Biden populairder dan de zittende president Donald Trump. Joe Biden legt in januari de presidentiële eed af waarna zijn ambtstermijn officieel begint. Betekent een nieuwe president een versoepeling van de reisbeperkingen die momenteel gelden voor Amerikaanse reizigers naar Spaanstalige landen?


De belofte van Joe Biden voor Amerikaanse reizigers

De nieuw verkozen president Joe Biden wilt de relaties met Cuba snel herstellen door veel van Trump's maatregelen op te heffen. Beperkingen zoals die in 2019 waren aangekondigd en die tot doel hadden reizen naar Cuba vanuit de Verenigde Staten te beperken, waaronder een verbod op cruiseschepen en culturele groepsreizen. Verandert dit onder Joe Biden? Dat zullen we moeten afwachten. Cuba is momenteel gesloten voor buitenlandse reizigers vanwege de corona-pandemie. Reizen naar Mexico is nog wel mogelijk. Al wordt het wel afgeraden in verband met de uitbraak van het coronavirus.


Visumverplichtingen voor reizen in een post-corona tijdperk

Cuba is van plan om toeristen weer voorzichtig te ontvangen met de invoer van corona-maatregelen. Check altijd de actuele reisadvies voordat je een reis plant en volg het (lokale) overheidsadvies op. Zodra het inreisverbod is opgeheven en we ons in een post-corona tijdperk bevinden kunnen we weer reizen. Denk eens aan een bezoek aan Santiago de Cuba, de tweede stad van Cuba dat ook wel 'de meeste muzikale stad van Cuba' wordt genoemd. Santiago de Cuba is omringd met prachtige stranden en de beroemdste kerk van Cuba is een bezoek zeker waard. Een visum aanvragen voor een land als Cuba en Mexico blijft noodzakelijk. Wil jij graag deze landen bezoeken? Vraag dan, zodra het weer kan, een visum voor Mexico of visum voor Cuba aan. Kies voor een betrouwbaar visumbureau als E-visums.nl. Zij helpen je graag met jouw visumaanvraag.
Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring