Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


Tenidioma: Cursussen Spaans in Jerez de la Frontera sinds 1984

Tenidiomas is een taalschool in het hart van Jerez de la Frontera. Docente Carlota Rylance González vertelt ons meer over haar school, stad en de vele festivals die Jerez rijk is. 

Bar in Jerez de la Frontera
 
Kun je ons meer vertellen over Tenidiomas, jullie aanpak en het type studenten en nationaliteiten dat naar jullie school komt?

'Tenidiomas is een Spaanse school die werd opgericht in 1984 en die sinds die tijd taalcursussen geeft in Jerez de la Frontera. Onze school wordt gekarakteriseerd door een familiaire sfeer en de nauwe band tussen docenten en leerlingen. In de lessen Spaans volgen we een zeer communicatieve methodiek waarin Spaans spreken het allerbelangrijkste is.

'Tenidiomas is een school met studenten van alle nationaliteiten'

'Onze docenten werken met de laatste technologieën waaronder elektronische schoolborden. Onze lokalen met airconditioning hebben een capaciteit van 10 leerlingen aangezien wij met een gemiddelde van 5 studenten per les werken. Tenidiomas is een school met studenten van alle nationaliteiten waardoor het in de les heel makkelijk is om Spaans te leren.'
 
Jerez de la Frontera is beroemd om zijn sherry en paarden. Kun je onze lezers meer vertellen over wat ze in ieder geval niet mogen missen in Jerez?

'Jerez de la Frontera is inderdaad beroemd om zijn wijn (droog en zoet) en zijn paarden die je kunt bekijken in de Real Escuela Ecuestre in het centrum van de stad, maar er is meer. Naast flamenco speelt in Jerez gastronomie met uitstekende tapas een grote rol. Ontmoet ook de sympathieke en open mensen van Jerez, en leer bovenal de cultuur van de stad en het gebied kennen. 

'Het is ook een aanrader om de ‘tabancos’ te bezoeken waar je kennis kunt maken met de wijnen uit Jerez' 

De eerste dagen adviseren we studenten altijd om de volgende route te volgen. Begin bij het Alcázar de Jerez en zijn Cámara Oscura, op die manier leer je het Arabische wortels van de stad kennen. Nadat je het belangrijkste monument van de stad bezocht hebt, adviseren we je om een van de volgende sherrybodegas te bezoeken: González Byass vanwege zijn internationale faam, Tradición vanwege zijn kunstgalerij en interieur en Díez Mérito vanwege zijn geschiedenis. Vervolgens raden we je aan om tapas te gaan eten in het centrum van Jerez. Er bestaan heel veel tapasbars waar je de typische gastronomie van de stad kunt leren kennen, zoals berza (stoofschotel) of cola de toro (letterlijk: stierenstaart). En het is ook een aanrader om de ‘tabancos’ te bezoeken waar je kennis kunt maken met de wijnen uit Jerez terwijl je ondertussen luistert naar flamenco-optredens. Bekende adresjes hiervoor zijn El Pasaje of El Guitarrón.'

Terras in Jerez de la Frontera

Jerez is een echte festivalstad en we weten dat onze lezers een speciale interesse hebben voor deze evenementen. Kun je ons meer vertellen over de festivals in jullie stad?

'Ja natuurlijk. Onze stad kent enorm veel festivals, praktisch elke maand is er wel een. In februari en maart is er het flamencofestival waar mensen uit heel de wereld op afkomen om deel te nemen aan de workshops en de magistrale flamencolessen onder leiding van professionals. In april hebben we de Semana Santa, een goed moment om de Spaanse cultuur, met een Andalusisch vleugje, te leren kennen. In mei wordt het wereldkampioenschap motorsport gehouden, en Feria del Caballo, een festival waar flamenco, wijn en de paarden van Jerez samenkomen.

'Onze stad kent enorm veel festivals, praktisch elke maand is er wel een.'

In september is er Fiesta de la Vendimia, een speciale gelegenheid om je nader te verdiepen in de wijncultuur van Jerez. In november is er het flamencofestival Fiesta de la Bulería en in december is er Las Zambombas, kerstvieringen op straat waar de mensen samenkomen om villancicos te zingen. Zoals je kunt zien, Jerez is het hele jaar door geschikt om te bezoeken!' 

Meer weten? Klik dan verder voor alle contactgegevens van TenidiomasBlog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring