Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


Taller Flamenco: Spaans en Flamenco in Sevilla

Taller Flamenco is een educatief centrum in Sevilla waar studenten van over de hele wereld cursussen Spaans en Flamenco volgen. De school werd in 1994 opgericht door een groep studenten met een grote voorliefde voor deze bijzondere dans- en kunstvorm. Bij Taller Flamenco verbeter je niet alleen je Spaans, maar kom je in aanraking met alle onderdelen van de flamenco; van zang en dans tot percussie en gitaar. 

Taller Flamenco biedt een combinatie van een cursus Spaans en Flamenco. Kun je ons meer vertellen over deze bijzondere combinatie?
 
‘Steeds meer studenten zijn niet alleen geïnteresseerd in de Spaanse taal, maar ook de Spaanse cultuur, waarvan dans en muziek een belangrijk onderdeel zijn. Bij Taller Flamenco kun je er voor kiezen in een vertrouwde lesomgeving en in kleine groepen van maximaal 7 personen de verschillende onderdelen van de flamenco (dans, techniek, gitaar, ritme en klappen, cajón, percussie of zang) en Spaanse taal onder de knie te krijgen. 
 
Het is ook altijd mogelijk om meerdere flamenco cursussen te combineren. Sterker nog, veel van onze studenten volgen twee a drie verschillende cursussen!’

Taller Flamenco
 
 
Wie zijn jullie studenten en waar komen ze vandaan?
 
‘Onze studenten komen van over de hele wereld, maar voornamelijk uit Europa en in het bijzonder uit Frankrijk, Duitsland, Italië en Nederland. Flamenco is een kunst die geen grenzen kent!’
 
Wat maakt Sevilla een geschikte stad voor een cursus Spaans & Flamenco?
 
‘Sevilla is de geboorteplaats van de flamenco. Elke dag kun je op verschillende plekken genieten van de klanken van deze bijzondere kunstvorm. De stad heeft daarnaast een uitgebreid uitgaansleven, dus genoeg kansen om inspiratie op te doen of het geleerde in praktijk te brengen. Aan het begin van de cursus voorzien wij onze studenten van alle informatie die ze nodig hebben zoals tips over bezienswaardigheden, kookcursussen en goede restaurants. Ook geven we ze een agenda met flamenco evenementen in de stad. Elke week is er wel wat te zien en te doen! 
 
Daarnaast is Sevilla natuurlijk een van de mooiste steden van Spanje met het hele jaar door een heerlijk klimaat. De stad is relatief goedkoop en is dé plek voor cultuurliefhebbers en liefhebbers van de Spaanse keuken. Het is een geschikte bestemming voor vrouwen die alleen reizen en je maakt hier gemakkelijk vrienden. Je zult je in Sevilla nooit alleen voelen! Bovendien heb je geen auto nodig om je binnen de stad te verplaatsen. Alles is gemakkelijk te voet of per fiets bereiken.’

Op onze website vind je meer informatie over Taller Flamenco en het prachtige Sevilla
 
Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring