Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


Reistips voor Catalonië

In dit artikel bespreken we een aantal minder bekende plaatsen van de fascinerende Spaanse regio Catalonië. Naast originele tips voor Barcelona komen ook mooie plekjes in de provincies Tarragona en Girona aan bod.

 

Barcelona


Formule 1-tests
In Barcelona starten de Formule 1-tests vier dagen voor de officiële start van het seizoen, meestal vroeg in maart. Het kost zo'n 20 euro per persoon. Een van de bezoekers: 'Voor ons was het een geweldige dag. Het stadion was leeg, waardoor we alle ruimte hadden om rond te kijken en op de hoofdtribune te zitten. Mijn echtgenoot is een grote fan van Formule 1, terwijl ik liever van een afstandje toekijk. Maar ook voor mij was het geweldig, ik was overdonderd door de snelheid. Maar vergeet geen oordopjes!'

Cardona zoutberg
Met een tour de mijnen in. Je loopt door witte kristallen tunnels diep onder de grond en passeert kleurrijke altaren die door bijgelovige mijnwerkers zijn gebouwd. Dit rare geologische verschijnsel - letterlijk een berg van zout - maakte de plaatselijke hertog tot één van de rijkste mensen in middeleeuws Spanje. Niet alle gidsen spreken Engels maar er is wel wat informatie beschikbaar in het Engels. Handig dus om hier vooraf naar te informeren.

Carretera de las Aguas
Als je wilt genieten van het uitzicht van Barcelona en tegelijkertijd de drukte even wilt ontglippen, ga dan naar de Carretera de les Aigües, de Catalaanse naam van dit wandelpad. Er loopt een pad langs de schouder van Tibidadoberg waar je een ticket kunt kopen en de kabelbaan kunt nemen. Als je eenmaal bij de Carretera de les Aigües bent aangekomen, kun je de bocht naar links nemen wat leidt naar een gedeelte met een prachtig panoramisch uitzicht. Als je het pad uitloopt dan kom je uit bij de Tibidabo kabelbaan waar je helemaal naar de top van de berg kunt gaan of kunt afdalen, terug naar de grote stad. 
 

Tarragona


Priorat
In Priorat worden waarschijnlijk de beste rode wijnen van Spanje geproduceerd. Een excursie naar deze dunbevolkte hoek van Catalonië heeft naast rode wijn ook andere lekkernijen in petto. Je kunt ook het dorpje Siurana bezoeken, de laatste plaats waar de Moren verbleven voordat zij werden verdreve uit Catalonië. Voor wie een bijzonder Catalaans festival wilt bezoeken, kan een bezoek aan Prades overwegen. In juli spuiten de barokke fonteinen er voor één dag cava in plaats van water!

Gaudí Centre in Reus
Gaudí wordt vooral geassocieerd met het nabijgelegen Barcelona. Maar het zou zonde zijn als je het museum Gaudí Centre in Reus in de geboorteplaats van Gaudí over het hoofd ziet.  

Pyreneeën 
De Pyreneeën zijn een belangrijk onderdeel van de Catalaanse ziel. Hier is altijd iets nieuws te zien en er worden ook een aantal belangrijke Catalaanse feestdagen gevierd. Ga met de trein vanuit Barcelona naar Latour-de-Carol in Frankrijk die rijdt door het meest fantastische berglandschap. Onderweg passeer je ook een aantal historische Catalaanse dorpen. Deze treinrit kost ongeveer 10 euro. 

 

Girona


Calella de Palafrugell
Even aan het toerisme ontsnappen? Calella de Palafrugell is omgeven door mooie heuvels en kleine baaien. Langs het zand staan witte huizen terwijl in het water kleurrijke vissersbootjes dobberen. Probeer zeker het populaire lokale drankje van geflambeerde rum met koffie en suiker.

Fiesta Mayor in Sant Feliu de Guixols
Dit feest wordt gehouden in de eerste week van augustus en duurt vier tot vijf dagen. Er is een poppentheater en een ware optocht van reuzen voor kinderen. Verder is er flamencodansen voor ouderen en een wielrenwedstrijd voor de sportievelingen. Het dansen in de open lucht op live muziek is zeker een van de hoogtepunten. Op de slotavond wordt het feest uitgeluid met een spectaculair vuurwerk.

Bronnen:

http://www.france-voyage.com/frankrijk-steden/latour-de-carol-26236.htm 
http://www.zoover.nl/spanje
http://www.circuitcat.com/en 

 
Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring