Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


On Spain Málaga: Spaans aan het strand

José María Casero is directeur van On Spain, een kleine, persoonlijke taalschool in de pittoreske visserswijk Pedregalejo op een steenworpafstand verwijderd van het strand. Hij vertelt ons meer over On Spain en de aantrekkelijke kanten van Málaga als bestemming om Spaans te leren.

Het strand van Pedregalejo in Malaga

Waarom zouden Nederlandse studenten juist bij On Spain in Málaga een cursus Spaans moeten volgen?

'We zijn gestart in 2005 en zijn daarmee een relatief nieuwe organisatie met een jong en gemotiveerd team. In tegenstelling tot oudere taalscholen vertrouwen we niet op onze naam, maar proberen we indruk te maken met de service die we bieden.

'Soms geven we ook Spaanse lessen in onze tuin, mits de studenten zich gedragen, haha'

Dit heeft er toe geleid dat tachtig procent van onze klanten weer terugkeert. Dit is ook te danken aan onze familiaire sfeer, we zijn een kleine taalschool gehuisvest in een gezellig huis. In onze aangename tuin organiseren we regelmatig feesten. Soms geven we ook Spaanse lessen in onze tuin, mits de studenten zich gedragen, haha...De  studenten zullen zich zeker thuis voelen op onze taalschool!

'We bevinden ons in Pedregalejo, de leukste wijk van Málaga.'
 
Nog een reden voor Nederlandse studenten om voor ons te kiezen is de locatie: we bevinden ons in Pedregalejo, de leukste wijk van Málaga. Het is een pittoreske visserswijk vol leven, maar tegelijkertijd ook een rustig woongebied met alle belangrijke voorzieningen binnen handbereik. In deze typisch Spaanse wijk wonen ook de Spaanse gastgezinnen waarmee we al meer dan 10 jaar samenwerken. Allemaal op minder dan 10 minuten loopafstand van de school, wat wil je nog meer?
 
Verder is On Spain is gespecialiseerd in het organiseren van speciale arrangementen voor groepen scholieren en volwassenen. Al vanaf de oprichting van onze taalschool leggen wij sterk de focus op groepen en we kunnen dan ook zeggen dat wij op dit gebied echt de beste service kunnen leveren.
 
Als vierde argument zou ik onze complete organisatie willen noemen. Wij organiseren elk detail: van de aankomst tot het vertrek van onze studenten. Om je een paar voorbeelden te geven: we regelen de huisvesting, het vervoer, de excursies en de administratieve zaken. We doen er werkelijk alles aan om het onze studenten aan niets te laten ontbreken met als doel dat ze zich volledig bij ons thuis voelen! 

Studenten taalschool On Spain in Malaga
 
'We zijn 24 uur per dag telefonisch bereikbaar voor problemen of noodgevallen.'

En als vijfde en laatste argument zou ik de persoonlijke aandacht willen noemen die wij aan al onze studenten geven in maar ook zeker buiten de Spaanse lessen. Studenten kunnen zich bij ons helemaal focussen op de aspecten van de taal die zij belangrijk vinden. We zijn ook zeer gedreven om de bestaande kennis van het Spaans uit te breiden. Buiten de lessen om richt de persoonlijke aandacht zich op het welbevinden van onze studenten, wat ook positief doorwerkt in de lessen. We zijn 24 uur per dag telefonisch bereikbaar voor problemen of noodgevallen.'
 
Kun je meer vertellen over de aantrekkelijke kanten van Málaga als studiebestemming?

'In de eerste plaats zou ik het klimaat aan de Spaanse Costa del Sol willen noemen. Met 320 dagen zon per jaar heb je in deze stad gegarandeerd goed weer! Málaga telt maar liefst 16 stranden waar je van april tot november heerlijk kunt ontspannen en een duik in in de Middellandse Zee kunt nemen. En het leuke is dat studenten bepaald niet ver hoeven te lopen voor het strand, het strand ligt op maar 100 meter van de taalschool...

'Het strand ligt op 100 meter van de taalschool.'
 
Een ander sterk punt van Málaga is zijn historie en cultuur. Door zijn strategische ligging is Málaga eeuwenlang bewoond geweest door Romeinen en Arabieren. Dat maakt Málaga een stad met een rijke geschiedenis, vol met prachtige architectuur en monumenten en musea rijkelijk gevuld met kunst van wereldberoemde artiesten binnen en buiten uit de regio.
 
De grootte van de stad is voor veel studenten ook aantrekkelijk. Hoewel Málaga 600.000 inwoners telt, is het een veilige en makkelijk bereisbare stad. Sterker nog, de meeste bezienswaardigheden die wij tijdens de excursies bezoeken liggen op loopafstand van onze taalschool. Ook niet onbelangrijk is de kwaliteit van leven, net als de lage kosten van levensonderhoud. Hoewel Málaga een provinciehoofdstad is met een internationaal karakter, is het leven in Málaga zeer betaalbaar. Verder is in Málaga met al zijn fiestas altijd wel wat te beleven. Wij geloven dat dit een van Málaga's beste kwaliteiten is.
 
De infrastructuur en ligging zijn ook pluspunten. De luchthaven van de stad wordt bediend door betaalbare rechtstreekse vluchten vanuit een groot aantal Europese steden. Daarnaast kent onze stad een uitstekend openbaar vervoersnetwerk en zijn belangrijke binnenlandse toeristische bestemmingen als Granada, Sevilla, Córdoba en Ronda per bus of trein binnen handbereik.'
 
Wil je tot slot nog iets met onze Nederlandse lezers delen?
 
'Jazeker! We hebben het genoegen veel samen te werken met Nederlanders, zowel studenten als stagiaires. We kunnen in alle eerlijkheid zeggen dat zij vanaf het moment dat ze bij ons binnenstappen tot het vertrek met een grote glimlach rondlopen.
 
'We houden net zoveel van fietsen als onze Nederlandse klanten'

We houden net zoveel van fietsen als onze Nederlandse klanten...Vandaar dat we samenwerken met een bedrijf dat fietsen verhuurt en fietstochten organiseert. Wij zijn dol op de internationale mix van culturen die we mogen ontvangen in onze school. Het is onze passie om het iedereen zoveel mogelijk naar z'n zin te maken!'

Meer weten? Bezoek dan ook de website van On Spain of kom meer te weten over Málaga.Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring