Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


IMSOL: Spaanse lessen en excursies in Granada

IMSOL is een taalschool gevestigd in het hart van Granada. We spreken met de directeur, Javier Torres. Hij vertelt ons meer over zijn school, de vele activiteiten en al het moois dat Granada voor taalcursisten en reizigers in petto heeft!
 
Granada telt de nodige Spaanse taalscholen en soms is het lastig kiezen. Kun je ons vertellen hoe IMSOL zich onderscheidt?

  
 
'Ik denk dat er veel zaken zijn die een school karakteriseren. Om niet te ver uit te weiden, richt ik me op een paar hoofdpunten. Instituto Mediterráneo Sol heeft verschillende nationale en internationale keurmerken ontvangen. Voor onze professionele dienstverlening en onze verdiensten voor het milieu ontvingen we van de gemeente Granada de prijs Consumo Calidad. Ik ben er trots op dat we de enige school in Granada zijn met deze onderscheiding. Verder zijn we sinds 2002 geaccrediteerd door Instituto Cervantes. Misschien ook interessant om te vermelden dat we in Granada een centrum vormen voor het DELE examen en voor de Kamer van Koophandel  Madrid met examens voor Bedrijfsleven, Gezondheid en Toerisme. Verder zijn we geautoriseerd om Zweedse leerlingen te ontvangen voor schoolbeurzen (CSN) die worden verstrekt door de Zweedse regering. Onze cursussen voldoen tevens aan de standaarden van de Duitse regering, de zogenaamde Bildungsurlaub.

'Al vanaf het allereerste contact hebben we persoonlijke zorg voor je' 

Onze docenten beschikken allemaal over een universitaire titel. Daarnaast zijn ze in het bezit van diploma's voor het onderwijzen van Spaans als buitenlandse taal. Onze docenten zijn ook examinators voor de DELE examens. Onderscheidend zijn we ook met ons brede aanbod aan cursussen en activiteiten voor alle leeftijden en interesses. Onze service beperkt zich niet alleen tot de periode dat je bij ons verblijft; al vanaf het allereerste contact hebben we persoonlijke zorg voor je.' 

Wat opvalt is jullie verscheidenheid aan culturele activiteiten en excursies in Granada en omgeving. We zijn benieuwd naar de populairste activiteiten van IMSOL? 

    
 
'Zonder enige twijfel een bezoek aan het Alhambra! Wij organiseren excursies naar het Alhambra met een gids die je werkelijk alles kan vertellen over deze topattractie. Maar ook de uitstapjes naar de wijken Albaicín, El Sacromonte en El Realejo doen het goed, net als de Ruta de los Grafitis, het bezoek aan Cuarto Real de Santo Domingo, de kathedraal en haar Capilla Real en Parque de las Ciencias. 

'Wij organiseren excursies naar het Alhambra met een gids die je werkelijk alles kan vertellen over deze topattractie.'

Wat betreft het academische aspect, in onze colleges staat grammatica centraal, net als workshops gericht op cultuur, literatuur, woordenschat en schrijfkunst....Weer heel iets anders zijn de 'Rutas de Tapas', Cenas Internacionales, het bezoeken van een flamencoschool, de grotten van Sacromonte en niet te vergeten de weekendexcursies naar Córdoba, Sevilla, Alpujarras, de Tropische Kust en zelfs Marokko. Zoals je kunt zien, is onze weekprogramma behoorlijk goed gevuld...'

Kun je ons meer vertellen over de cursussen gericht op Spaanse en Latijns-Amerikaanse cultuur? 
 
'Ja, graag. Onze Cursos Generales de Estudios Hispánicos bestaan uit 4 dagelijkse lessen die gaan over literatuur, geschiedenis, kunst en cultuur. Maar we hebben ook lessen waarbij studenten helemaal zelf het thema kunnen kiezen. En ik zou ook graag onze lessen willen noemen gericht op werk: Spaans voor Gezondheid, Spaans voor Zaken en Spaans voor Toerisme. Aangezien wij zijn aangesloten bij Centro Examinador de la Cámara de Comercio de Madrid, kunnen onze studenten op deze gebieden officiële diploma's behalen.' 

Hebben jullie tot slot nog tips voor Nederlanders die Spaans willen leren in Spanje?
 
'In de eerste plaats zou ik zeggen: kom naar Granada en zoek contact met ons! Vertel ons over twijfels die je mogelijk nog hebt. Spreek ook vooral met onze oud-studenten, ik ben er zeker van dat ze graag hun ervaringen met je willen delen. We zouden het fantastisch vinden als we je snel mogen verwelkomen!' 

'Spreek ook vooral met onze oud-studenten, ik ben er zeker van dat ze graag hun ervaringen met je willen delen.'

Meer weten over IMSOL? Bekijk dan ook de presentatie van Instituto Mediterráneo Sol. 
 Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring