Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


Het financieren van een reis door Zuid-Amerika

Wil jij dolgraag op reis naar Zuid-Amerika? Dan zijn er tal van mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Maar liefst  13 landen met elk zijn charme en authenticiteit zijn er klaar voor om door jou ontdekt te worden. Heb je jouw favoriete land al uitgekozen of ga je misschien wel meerdere landen bekijken tijdens je reis? Dan is het goed om even te kijken naar de kosten die deze reis met zich mee zou brengen, zodat je niet voor onverachte zaken komt te staan, en eventueel kunt besluiten om geld te lenen.  Alle landen in Zuid-Amerika verschillen van elkaar qua reiskosten die je moet gaan maken. In Bolivia en Peru liggen de prijzen voor bijvoorbeeld eten, accommodaties, vervoer en tours een stuk lager dan in Argentinië en Chili (zelfs tussen deze landen kunnen de kosten voor bepaalde dingen uiteenlopen). Colombia ligt hier weer een beetje tussenin. Om het je gemakkelijk te maken hebben we hieronder een overzicht staan van de gemiddelde kosten in alle Zuid-Amerikaanse landen per dag. Dit budget is inclusief overnachting, 3 maaltijden per dag en vervoer (bus). Hierbij uitgaande van het slapen in hostels en het eten van simpele maaltijden in lokale restaurantjes of streetfood. 

Colombia: 25-30 euro per dag
Ecuador: 25-30 euro per dag
Peru: 25-30 euro per dag
Bolivia: 20 euro per dag
Chili: 25-30 euro per dag
Argentinië: 40 euro per dag 
Brazilië: 40 euro per dag
Paraguay: 20 euro per dag
Uruguay: 25-30 euro per dag
Guyana: 40-50 euro per dag  
Suriname: 40 euro per dag
Venezuela: 5-10 euro per dag
Panama: 35 euro per dag

Zo zie je, het verschilt per land in Zuid-Amerika hoeveel je ongeveer kwijt bent tijdens je reis. Het is dus goed om hier even bij stil te staan wanneer je aan het plannen bent. Natuurlijk zijn nog niet alle kosten bij dit dagbudget inbegrepen. Je zult waarschijnlijk ook een aantal tours of excursies willen doen etc. Ga van tevoren even goed na welke bezienswaardigheden en attracties je hoe dan ook wilt gaan bezoeken en tel deze kosten op bij het dagbudget.

Wil je super graag naar een van deze prachtige landen, maar zit je krap bij kas? Overweeg dan eens serieus om een lening af te sluiten. Natuurlijk moet je je goed laten informeren en adviseren wanneer je besluit om dit te doen. Maar uiteindelijk is het de ervaring van de reis die telt, en gaat het om de prachtige herinneringen die onbetaalbaar zijn!Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring