Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


El Abanico: de oudste Spaanse taalschool van Rotterdam

Carmen Navarrete is docente Spaans en studieleidster bij El Abanico, een taalschool midden in het centrum van Rotterdam. El Abanico is opgericht in 1995 en is daarmee de oudste Spaanse school van Rotterdam. In dit interview vertelt Carmen meer over de methodiek en persoonlijke sfeer van haar taalschool. 

 
Waarom zouden cursisten juist bij El Abanico een taalcursus moeten volgen?
 
'Hier zou ik uren over kunnen praten, haha... maar ik zal me concentreren op de 3 belangrijkste punten:
 
1. De docenten: Als school staat of valt alles met de kwaliteit van je docenten. Bij ons heb je de garantie dat alle docenten Spaans als moedertaal hebben, ze zijn heel ervaren, goed opgeleid en altijd 'up to date'. Bovendien kennen ze de cultuur uit Spanje en Latijns-Amerika als een deel van hun eigen identiteit. We proberen onze docenten te koesteren en het resultaat is een enorm enthousiast team!

'Bij ons heb je de garantie dat alle docenten Spaans als moedertaal hebben'
 
2. De sfeer: De school is niet overdreven groot en dit resulteert in een persoonlijke sfeer. We kennen iedere student bij naam en gezicht! Dit leidt ook tot goede persoonlijke begeleiding en veel leerplezier. Kortom: ouderwetse Spaanse/Nederlandse gezelligheid. De taalschool bevindt zich bovendien op een zeer prettige locatie, midden in het centrum van de stad.

'Onze methode werkt en dat kun je zien in de resultaten van de schoolexamens en de externe examens als DELE'
 
3. Efficiëntie: Bij ons wordt er hard gewerkt en de resultaten liegen er niet om. Aan het eind van de cursus beheersen de studenten de stof goed en zien ze een duidelijk vooruitgang. Onze methode werkt en dat kun je zien in de resultaten van de schoolexamens en de externe examens als DELE (het officiële diploma voor Spaans als tweede taal).'
 
Jullie zijn gevestigd in Rotterdam, waar komen jullie cursisten nog meer vandaan?
 
'We hebben cursisten uit heel Zuid-Holland, maar ook cursisten die verder weg wonen en in Rotterdam werken.'
 
Tot slot, heb je nog nuttige taaltips naast de lessen Spaans?
 
'Alles wat je buiten de les doet is heel belangrijk, maar als ik 3 tips zou moeten geven, zouden het de volgende zijn:
 
1. Ga naar de Intercambios. Dat zijn taaluitwisselingen voor Nederlanders die Spaans willen spreken en Spaanstaligen die Nederlands willen oefenen. Deze activiteit is helemaal gratis en de sfeer is altijd aangenaam.

'Een taal leren begint altijd met luisteren; kijk naar kinderen als ze hun eerste taal leren'
 
2. Luister naar audioboeken en audiotijdschriften. Een taal leren begint altijd met luisteren; kijk naar kinderen als ze hun eerste taal leren. 
 
3. Benut de digitale mogelijkheden. Vooral als het gaat om dingen die als minder aangenaam worden ervaren (denk aan het leren van werkwoordvervoegingen of woordenschat) is internet een geschenk uit de hemel. Bij El Abanico is dit een belangrijk onderdeel van het lesprogramma.' 

Meer weten over de taalschool en de lessen? Bezoek dan ook de website van El Abanico.  
Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring