Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


Een roadtrip door Andalusië

Het zuiden van Spanje trekt jaarlijks miljoenen toeristen aan. Vooral de streek Andalusië is erg populair voor jong en oud. Prachtige historische steden en "witte" dorpjes, natuurparken, weelderige bergen en een azuurblauwe zee wisselen elkaar af. Nog niet te spreken over het heerlijke eten en de bijna altijd aanwezige zon! Andalusië telt zoveel prachtige plekken dat het zonde zou zijn om je te focussen op maar één gebied. En hoe kun je nu beter al het moois wat Andalusië te bieden heeft ontdekken, dan met de auto? 

Je kunt er voor kiezen om met je eigen auto naar Spanje te rijden. Maar nog veel handiger en comfortabeler is het om te vliegen naar Andalusië, en vanuit daar een huurauto te nemen. Let er daarbij wel altijd goed op dat je een goede WA verzekering afsluit om zo goed mogelijk voorbereid op reis te gaan!


Autoroute in Andalusië

Voordat je heerlijk comfortabel in je huurauto zit, is het verstandig om alvast te bepalen welke plekken in Andalusië je zoal wilt aan doen. En dat kan nog een lastige taak zijn, te bedenken dat eigenlijk alles in deze streek super mooi is. Om het je iets gemakkelijker te maken hebben we hier alvast een mooie route voor je uitgestippeld: 

Malaga
Begin je roadtrip in Malaga; de op vijf na grootste stad van Spanje met prachtige lange zandstranden, heerlijk eten, en historische gebouwen en moderne wijken die elkaar afwisselen.Marbella en Sierra de las Nieves
Rijd vanuit hier via de kust verder naar het mooie stadje Marbella, om vervolgens de prachtige natuur van de Sierra de las Nieves te verkennen. Inclusief alle pittoreske dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. 

Ronda, Sevilla en Cordoba
Vervolg je weg richting de prachtige stad Ronda, waar je kunt genieten van spectaculaire uitzichten vanaf Puente Nuevo, en rijd daarna omhoog naar het populaire Sevilla. Vanuit hier ga je richting het mooie Cordoba, terwijl je onderweg kunt genieten van de mooie omgeving en hier en daar een stop kunt maken.

Granada, Sierra Nevada en las Alpujarras
Ga daarna weer in zuidelijke richting naar de stad van de flamenco; Granada. Laat jezelf verassen en meeslepen door de geweldige natuur van de Sierra Nevada. Vergeet niet om te stoppen bij verschillende witte dorpjes in las Alpujarras, en je hier en daar tegoed te doen aan typische Spaanse hapjes.  

Nerja en MalagaUiteindelijk rijd je weer richting de kust om een stop te maken in het plaatsje Nerja, en zijn populaire druipsteengrotten te bewonderen. Neem dan meteen een duik in het azuurblauwe water. Van hieruit is het slechts een steenworp afstand vanaf je beginpunt: Malaga. 

Natuurlijk zijn er veel meer opties wanneer het gaat om het maken van een roadtrip in Andalusië. Of je nu de focus legt op kustplaatsjes, natuur of cultuur; de mogelijkheden zijn eindeloos. Er komen zelfs steeds meer interessante toeristische dorpjes bij in deze regio. Welke plekken je ook gaat bezoeken, een ding is zeker: wanneer je de luxe hebt van een auto, heb je alle vrijheid die je nodig hebt om zoveel mogelijk prachtige plekken in Andalusië te kunnen bewonderen!

Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring