Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


Costa de Valencia: Spaans in de Praktijk

Valencia wordt met de dag populairder en daarmee verschijnen er ook steeds meer taalscholen. Reden genoeg om te spreken met Costa de Valencia. Andreas vertelt over zijn taalschool en deelt met ons de interessantste plekjes van Valencia en haar omgeving. 

We zijn benieuwd naar het karakter van jullie school. In andere woorden: waarom zouden Nederlandse studenten juist voor Costa de Valencia moeten kiezen?

Fietsexcursie Costa de Valencia Mercado Central - Costa de Valencia

 
'Bij Costa de Valencia zijn we er van overtuigd dat het leren van een taal niet tot in de klas beperkt moet blijven. Na meer dan 20 jaar ervaring hebben we een duidelijk idee over wat studenten zoeken en nodig hebben. Wij zijn er van overtuigd dat onze activiteiten de beste manier zijn om Spaans in de praktijk te brengen, maar altijd onder begeleiding van een docent of gids. 

'Bij Costa de Valencia zijn we er van overtuigd dat het leren van een taal niet tot in de klas beperkt moet blijven'

Onze studenten kunnen dagelijks uit vier activiteiten kiezen. Zo kun je op basis van jouw persoonlijke voorkeuren en taalbehoeftes een activiteit op maat selecteren.'
 
Wat voor nationaliteiten en leeftijden krijgen jullie zoal over de vloer?
 
'Elke jaar is dat weer anders. Momenteel ontvangen we veel jonge studenten tussen de 18 en 25 jaar. Maar elk jaar wordt de leeftijdsgrens opgerekt. We zien een toename voor gericht op kinderen en families, net als volwassenen en senioren. Wat betreft de nationaliteiten, we ontvangen traditioneel veel Italianen en Duitsers, maar signaleren ook een toename van studenten uit de noordelijke Europese landen, Zuid-Korea, de VS, onder andere. In onze blog kun je een actueel overzicht vinden van de profilelen van onze studenten. 
 
Costa de Valencia organiseert dagelijks verschillende activiteiten. Kun je hier meer over vertellen?
 
'Ja, zoals eerder aangegeven hechten we zeer veel waarde aan sociaal-culturele activiteiten. We weten uit ervaring dat dit de beste manier is om kennis tot je te nemen. Hoe leuk is het om dit op een onderhoudende manier te doen met je medestudenten en docenten!

'Van maandag tot vrijdag kun je bij ons dagelijks kiezen uit vier activiteiten'

Van maandag tot vrijdag kun je bij ons dagelijks kiezen uit vier activiteiten. Daarnaast organiseren we in de weekenden dagexcursies die je kennis laten maken met de rijke Spaanse folklore. 

Moros y Cristianos  Excursie Tomatina met taalschool Costa de Valencia

Zo participeren we in de fiestas Moros y Cristianos, in de Bous a la mar de Denia, de welbekende Tomatina...Tegelijkertijd genieten we zo ook van de indrukwekkende landschappen en prachtige steden in de omgeving van Valencia. De studenten beleven de Spaanse cultuur; een onvergetelijke ervaring!'
 
Altijd zijn we geïnteresseerd in originele reisadviezen van insiders en ook deze keer laten we de gelegenheid niet lopen. Heb je nog leuke tips voor Valencia en omgeving? 
 
'Tja waar zal ik beginnen. Valencia is natuurlijk een stad met een fascinerende geschiedenis, ongelooflijke monumenten, tuinen, musea, uitgaansgebieden....en ook nog eens omgeven door indrukwekkende streken. Naast een schitterend centrum beschikken we over een stadsstrand. Maar er zijn ook minder bekende plekjes die het verdienen om bezocht te worden. Albufera op maar een paar kilometer van de stad is nog steeds onbekend voor de meeste toeristen. Het natuurgebied is een magische plek om te genieten van de avondschemering en de authentieke paella - de paella werd er namelijk geboren!  

'Albufera op maar een paar kilometer van de stad is nog steeds onbekend voor de meeste toeristen'
 
Een ander voorbeeld wat veel toeristen verrast: Valencia ligt met de rug naar de zee waar een goede reden voor is. Valencia verheft zich aan de rivier Turia die oorspronkelijk de stad doorkruisde. Tegenwoordig is de rivier echter omgeleid om overstromingen in de stad te vermijden. In de oude bedding vinden we nu de grootste stadstuin van Europa: Jardines del Turia. In deze tuinen bevinden zich nu tal van specialie plekken zoals Ciudad de las Artes y de las Ciencias, het Palau de la Música of het Gulliver. In dit laatste park kunnen kinderen de reus Gulliver beklimmen en via enorme glijbanen weer vanaf glijden. Kinderen veranderen zo voor een dag in bewoners van Liliput. En zo kunnen we nog uren doorgaan!

Valencia biedt een geweldig groots aanbod activiteiten en monumenten voor alle leeftijden. Maar ook in de omgeving van Valencia bevinden zich indrukwekkende dorpen en steden. Zoals Xàtiva, met zijn ongelooflijk goed bewaard gebleven kasteel waar de roemruchte familie Borja woonde. Of Sagunto waar het Romeinse verleden nog goed zichtbaar is met onder meer een Romeinse theater. Het gebied Utiel-Requena op zijn beurt herbergt de beste wijnen en worsten van de provincie Valencia. Kort samengevat: Valencia bezoeken is een unieke en niet te evenaren ervaring!' 
 

 
Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring