Beleef het pure Spaans van Valladolid met La Casa del Español

Valladolid is voor veel Nederlandse taalstudenten een onbekende bestemming om Spaans te leren. Dat is opmerkelijk want als bakermat van het Spaans staat Valladolid bekend om haar accentloos Spaans. De meeste reizigers zullen de hoofdstad van de noordelijke regio Castilië en León hoofdzakelijk kennen vanwege de luchthaven. Insider Alicia Gutiérrez van taalschool La Casa del Español vertelt ons meer over het centraal gelegen Valladolid als reis- en taalbestemming.

Spaanse les bij taalschool Casa del Espanol in Valladolid

Kun je ons meer vertellen over Valladolid?

'La Casa del Español probeert altijd de kwaliteit van Valladolid zo goed mogelijk over te brengen op onze internatonale gasten zodat ze er optimaal van kunnen genieten. Voor een grote stad van ruim 300.000 inwoners is de stad rustig en veilig. Daarom communiceer je hier makkelijker met Spanjaarden dan in andere grote Spaanse steden en bovendien wordt de stad nog niet overlopen door toeristen. Tegelijkertijd is de stad groot genoeg en vind je er op zakelijk vlak grote branches als onderwijs, commercie en transport. Valladolid kent verder een interessante architectuur met verscheidene historische kerken, musea en expositiegebouwen. Valladolid heeft zowel overdag als 's avonds een zeer actief sociaal leven, met voor jongeren bovendien een fantastisch uitgaansleven.

Culinair heeft Valladolid ook volop in huis. We kennen hier een levendige en vernieuwende tapascultuur. Verder vind je in Spanje geen andere regio met zoveel prominente wijngebieden waaronder de zeer hoog aangeschreven Ribera del Duero. En op historisch vlak hebben hier tal van prominenten hun voetsporen achtergelaten waaronder Columbus en de beroemdste Spaanse schrijver aller tijden, Miguel de Cervantes. 

Valladolid kent een bevoorrechte geografische positie met uitstekende verbindingen en dat maakt dat we niet alleen goed bereikbaar zijn maar ook een uitstekende uitvalsbasis vormen voor excursies. De Internationale Luchthaven van Valladolid kent verbindingen met Barcelona, Parijs, Londen, Brussel, Düsseldorf, Sevilla, Alicante, Málaga, de Balearen en de Canarische Eilanden. De hogesnelheidstrein AVE brengt je in 45 minuten naar Valladolid, maar ook over de weg staan we zo in fraaie steden als Segovia, Salamanca of Bilbao.

Als middelgrote stad is Valladolid makkelijk te voet te verkennen. Daarnaast kun je gebruik maken van een uitgebreid aanbod stadsbussen.'

Wat maakt Valladolid zo'n fijne stad om Spaans te volgen?

'Het Spaans of Castilliaans van het Valladolid gebied is zeer helder en geldt voor velen als het puurste Spaans. Valladolid is wat betreft de best plek om accentloos Castiallaans te leren.

La Casa del Espanol beschikt over een taalcentrum in Valladolid  waar zowel individuele taalstudenten als groepe Spaanse lessen kunnen volgen.'

Wat voor studenten (nationaliteiten en leeftijden) krijgt Casa del Español zoal over de vloer?

'Zeer gevarieerd! Eerst waren het vooral Engelsen, maar dankzij promotie hebben we nu mensen uit heel Europa én ver daarbuiten. Zo ontvangen we Aziaten, Australiërs, Nieuw-Zeelanders, Zuid-Afrikanen, Brazilianen en Amerikanen.

Wat betreft de leeftijd, we richten ons op studenten vanaf 14 jaar tot gepensioneerden.'

Wijnproeverij Casa del Espanol in Valladolid

Op jullie website vinden we een wijnproeverij, kun je meer vertellen over deze smakelijke activiteit?

'Als een groep ons benadert voor een wijnproeverij dan maken we afspraken met bodegas uit de Ribera del Duero regio. We werken dan per niveau met een groep van minimaal 5 tot maximaal 20 studenten. Bedenk dat de Valladolid provincie talrijke kwalitatieve wijnen voortbrengt waaronder rood, wit, rose, net als verschillende vooraanstaande DO waaronder Ribera del Duero en Rueda. Deze smakelijke maar ook academische activiteit wordt zeer gewaardeerd door onze studenten.'

Wil je tot slot nog iets zeggen tegen onze Nederlandse lezers?

'Neem zeker een kijkje op onze website voor onze cursussen en niveaus inclusief tarieven. En voor ervaringen van onze studenten kan ik de testimonia aanbevelen zodat je weet hoe zij hun verblijf bij Casa del Español ervaren hebben. Het is goed om te benadrukken dat La Casa del Español een persoonlijke aanpak kent die dicht bij de studente staat. Tot slot dank ik iedereen voor hun interesse en schroom niet om contact met ons te zoeken voor meer informatie!'

 Voor meer informatie en aanmelden bekijk ook het profiel van La Casa del Español.

Zoeken

zoekwoord(en)
categorie
 
vind-een-taalschool

Blog

Terug naar...

Startpagina