Kasteel van Vejer de la Frontera
Dit bescheiden kasteel werd gebouwd door de Moren in de 10e en 11e eeuw ten tijde van Abderramán op een oorspronkelijk Romeinse constructie. In 1931 werd het oudste gebouw van Vejer uitgeroepen tot Nationaal Momument. Het kasteel is van maandag tot zaterdag geopend van 11:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00.   

Joodse wijk
In de omgeving van het kasteel loop je vanzelf aan tegen het 'straatbordje' Judería. Hier was in de 15e eeuw de joodse wijk gevestigd. In de joodse wijk is ook Arco de la Segur te vinden, een van de bewaard gebleven stadspoorten.  

Arco de la Puerta Cerrada
Een andere stadspoort als onderdeel van de imposante ommuring van Vejer is Arco de la Puerta Cerrada. De stadsmuren werden in de 15e eeuw uit de grond getrokken om Nasridische aanvallen af te slaan.  

Iglesia del Divino Salvador

Niet ver van het kasteel ligt het 16e-eeuwse Iglesia del Divino Salvador. De kerk met gotische en mudejar-kenmerken werd gebouwd op de fundamenten van een moskee.

Plaza de España
Plaza de España is het hoofdplein van Vejer. Een opvallende verschijning is de betegelde fontein waar kikkers driftig water spuwen. Rond het charmante plein zijn een paar sfeerrijke cafeetjes en restaurants te vinden die altijd goed gevuld zijn met lokale inwoners.

Casa del Mayorazgo
Op nog geen 100 meter ten oosten van het plein vinden we Casa del Mayorazgo, een 18e eeuws huis in barokstijl. Het heeft twee patio's waarvan de eerste in verbinding staat met de Mayorazgotoren en een deel van de muur. Het huis (Calle de la Merced 8) kan gratis bezocht worden.

El Palmar
Op 9 kilometer van Vejer ligt El Palmar dat loopt van het Mangueta-strand tot Conil. Vanwege zijn 11 kilometer fijne zand en fraaie duinen is El Palmar is geliefd bij een breed strandpubliek waaronder watersporters en natuurliefhebbers.

Dehesa de Montenmedio
Dehesa Montenmedio bevindt zich op 10 kilometer ten zuidoosten van Vejer. Dit landgoed van 500 hectare omvat een hotel, een golfterrein, een hippisch centrum en NMAC, een museum voor hedendaagse kunst midden in de natuur. Geopend van dinsdag tot zondag van 10:00 tot 14.00 en van 16:00 tot 20:00.

Parque Natural de la Breña y Marismas del Barbate
Nabij Dehesa ligt Parque Natural de la Breña y Marismas del Barbate, een beschermd en veelzijdig natuurpark met onder meer spectaculaire kliffen en dennenbossen. De toppen van de kliffen van de Caños de Meca steken tot wel 100 meter boven het niveau van de Atlantische Oceaan uit. Het park kent een oppervlakte van 5077 hectare en behoort tot de gemeenten Barbate en Vejer de la Frontera.

 

Terug naar introductie Vejer de la Frontera


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring