Conil de la Frontera is een van de mooiste en aangenaamste badplaatsen aan de Costa de la Luz. Conil kent een in het oog springend wit centrum dat mooi afsteekt tegen de groene duinstrook met daarachter het stadsstrand Playa de los Bateles. Conil ligt ook nabij het natuurpark van Barbate waarnaar speciale fietsroutes voeren door een decor van stranden, kliffen en pijnbomen. 

Verkenning Conil

Het is fijn slenteren door de Moorse straatjes van het compacte centrum van Conil die omhoog en omlaag kruipen. Je loopt ongetwijfeld aan tegen Arco de la Villa, de enige bewaard gebleven toegangspoort. Evenmin te missen is Torre de Guzmán die beklommen kan worden voor een schitterend uitzicht. Plaza de España is het schattige plein van Conil met genoeg zaakjes voor een koffie of een hapje. Het is ook een aanrader om de uithoeken van Conil op te zoeken. In noordelijke richting kun je bijvoorbeeld een wandeling ondernemen naar Parque de La Atalaya, een aantrekkelijk stadspark met een eersteklas uitzicht op de zee. En in zuidelijke richting kun je een kijkje nemen bij de Río Salado. Uitmondend in de zee vormt deze rivier een geliefd gebied om te picknicken of pootje te baden.

Stranden Conil

Conil kent zes stranden waarvan Playa los Bateles de langste en populairste. Het is een aangenaam en clean strand dat fraai uitkijkt op de fotogenieke oude kern van Conil. In de zomermaanden juli en augustus kan het erg druk zijn maar in andere maanden kan je het winderige strand ook voor jezelf hebben. Aangemerkt als topattractie van Conil vormt Playa de la Fontanilla ook een mooi strand om neer te ploffen. Een mooi en vlak en uitgestrekt strand waar je fijn in de luwte kunt zonnebaden met uitzondering van de drukke vakantieperiodes. 

Fietsen in de omgeving van Conil

Wie wat langer in Conil de la Frontera bivakkeert moet zeker op de mountainbike stappen. Ideaal om te genieten van de omringende stranden, kliffen, pijnbomenbossen en buurgemeenten. Je kunt dan oostelijk gaan in de richting van Vejer de la Frontera en Barbate of westelijk in de richting van Cala de Roche en Chiclana de la Frontera. In westelijke richting kun je een decor van ongerepte baaien verwachten waarbij je glijdt over stranden en zanderige wegen en soms gaat via trappen die alleen bij eb toegankelijk zijn. De grootste cala (baai) is Cala del Aceite vlak voor de haven van Conil. Ga oostelijk om te genieten van het natuurpark La Breña y Marismas del Barbate met zijn kliffen, bossen en bijzondere fauna. Goed om te weten: in het gebied bevinden zich hotels met het keurmerk 'bikefriendly' waar je kunt genieten van schitterende uitzichten op de kust en de lokale gezonde gastronomie. 


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring