Romeinse muur

De Romeinse muur van Lugo is goed voor een lengte van meer dan 2 kilometer. Het in de 3e eeuw gerealiseerde vestigingswerk staat op de Unesco Werelderfgoedlijst als 'het meest vooraanstaande voorbeeld van laat-Romeinse vestingwerken in West-Europa'. Je kunt op de Romeinse muur lopen en daarmee de hele ommuurde binnenstad rondlopen, waarbij je onderweg ook nog archeologische opgravingen tegenkomt. Verscheidene stadspoorten die toegang geven tot het centrum. 

Kathedraal van Lugo

De mooie romaanse kerk van Lugo werd geïnspireerd op de kathedraal van Santiago de Compostela, hoewel een stukje kleiner. Neem binnen een kijkje om een blik te werpen op de unieke mix van verschillende stijlen en het spectaculaire altaar. De combinatie met de Romeinse muur direct op de achtergrond zorgt voor extra mooie plaatjes. 

Museo Provincial

Het goed aangeschreven Museo Provincial toont de historie van Lugo. Verspreid over verschillende zalen kun je in het nog verrassend ruim opgezette museum o.m. Keltische en Romeinse overblijfselen bekijken. Gratis entree. 

Terug naar introductie Lugo


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring