Parque Kennedy
Een mooi begin voor je verkenning van Miraflores is Parque Central. Het populaire park is rijkelijk gevuld met bloemen, cactussen en palmen. 

Parque del Amor
Het Park van de Liefde werd ontwikkeld als ontmoetingsplaats voor geliefden. En de setting van dit romantische parkje is er naar: mozaïekbanken met inscripties en een groot beeld van een kussend stel, genaamd El Beso

Paragliding
Een bekend vertrekpunt voor paragliding is Parque Raimondi. Je vindt dit park op een paar honderd meter ten noorden van Parqe del Amor. 

Larcomar
Dit entertainment- en winkelcentrum werd in 2002 gebouwd tegen de kliffen en is een inmiddels niet meer weg te denken attractie in Miraflores. 

Huaca Pucllana
Ook Hueca Pucllana ligt in Miraflores. Het is een archeologisch complex met ruïnes van pre-Incabeschavingen. Op het terrein is ook een souvenirwinkel, een museum en een goed aangeschreven restaurant gevestigd. 

Plaza Mayor
Het hart van het historisch centrum wordt gevormd door het vroegere Plaza de Armas wwaar Lima in 1535 werd gesticht. Ook de onafhankelijkheidsverklaring van Peru in 1821 vond hier plaats. Aan het hoofdplein liggen verscheidene bezienswaardige gebouwen waaronder de kathedraal en het regeringsgebouw. 

Kathedraal
La Catedral is uitgerust met grote deuropeningen en maar liefst 14 zijdeuren. Wellicht de grootste bezienswaardigheid van de kathedraal is de tombe van Francisco Pizarro die in 1535 opdracht gaf tot de bouw van de kathedraal. Bijzonder fraai zijn de houtkunstwerken, zoals de koorbanken. Als je alles te weten wilt komen over de rijke geschiedenis van de kathedraal, sluit je dan bij een rondleiding van een lokale gids. 

Regeringsgebouw
Hier stond ooit het huis van Pizarro. Hij woonde hier totdat hij vermoord werd in 1541. Het huidige gebouw, waar de president zetelt, werd opgeleverd in 1938. De wisseling van de wacht vindt dagelijks plaats om 11:45 uur.  

San Francisco 
Dit veelzijdige monumentale complex aan de Calle Lampa op een blok ten noordoosten van de kathedraal, bestaat uit een basiliek en een klooster. De kerk in Spaanse neoclassicistische stijl, wordt gerekend tot de fraaiste architectonische werken van Lima. In het complex bevindt zich ook een enorme bibliotheek waar 20.000 boeken zijn ondergebracht waaronder enkele zeer zeldzame exemplaren. De opzienbarendste attracties zijn de catacomben die gevuld zijn met duizenden schedels en botten. Een wandeling door deze donkere kelders met een blik op de ontelbare schedels is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Luchtiger maar ook zeer de moeite waard, zijn de schilderijen in het museum (waaronder werken van Rubens), het tegelwerk en de patio van het klooster.  

Museo Rafael Larco Herrera
Als je maar tijd hebt voor één museum, kies dan voor Museo Rafael Larco Herrera in Pueblo Libre. Duizenden precolumbiaanse kunstvoorwerpen zijn hier tentoongesteld. Het tuinrestaurant van het museum is ook een aanrader. 

Museo Ropero
Ook het Goudmuseum is populair. De collectie van gouden ornamenten, haarspelden en verscheidene andere sieraden is imposant te noemen.

Het Nationaal Museum van Archeologie en Antropologie
Het Nationaal Museum van Lima (Museo de la Nación) toont een uitgebreid overzicht van de omvangrijke, culturele geschiedenis van Peru. De tentoonstelling bestrijkt de periode van 2000 v. Chr. tot aan de koloniale tijd. De collectie omvat aardewerk, stenen figuren, sieraden en textiel. Op de bovenste verdieping van dit voormalig bankgebouw staat een imposante expositie met tientallen foto’s die het het schokkende verhaal vertellen van het Lichtend Pad en zijn impact op de Peruaanse samenleving. Het interne conflict met deze terroristische organisatie zorgde in de jaren 80 en 90 voor ruim 40.000 doden. 

Surfstranden
Bij Lima liggen verscheidene stranden waar surfers zich kunnen uitleven op de golven van de Grote Oceaan. Enkele plekken zijn zeer bekend in de surfwereld. Zoals La Herradura (in Chorillos), een surfplek voor zeer gevorderde surfers. Een andere klassieke spot, geschikt voor alle surfers, is Cerro Azul, zelfs bezongen door de Beach Boys in Surfin' Safari. Er staan meerdere tenten langs het strand waar je surfbenodigdheden kunt huren en instructeurs kunt boeken. 

Pachacámac
Ooit, nog vóór de Inca’s werd bij Pachacámac in Lurin de scheppingsgod aanbeden. Tegenwoordig is het een fascinerend gebied waar archeologische opgravingen gedaan worden met indrukwekkende piramides, tempels en fresco’s die teruggaan tot 200 jaar v. Chr. Het complex ligt op 20 kilometer ten zuiden van Lima. 
 
 

Terug naar introductie Lima


Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring