Miraflores

Parque Kennedy
Een mooi begin voor je verkenning van Miraflores is het altijd levendige Parque Central. Het populaire park is rijkelijk gevuld met bloemen, cactussen, palmen en standbeelden. Verder vind je er veel winkels en restaurants in de buurt.  

Parque del Amor
Het Park van de Liefde werd ontwikkeld als ontmoetingsplaats voor geliefden. En de setting van dit romantische parkje dat uitkijkt op de Stille Oceaan is er naar: prachtige mozaïekbankjes met inscripties en een groot beeld van een kussend stel, El Beso genaamd. 

Parque Antonio Raimandi 
Een bekend vertrekpunt voor paragliding is Parque Raimondi. Maar je bent er ook op je plaats voor yoga-oefeningen of te wandelen. Je vindt dit park dat uitkijkt op de zee, op een paar honderd meter ten noorden van Parque del Amor. 

Larcomar
Dit fijne entertainment- en winkelcentrum werd in 2002 gebouwd tegen de kliffen en is een inmiddels niet meer weg te denken attractie in Miraflores. Winkeltjes en restaurants in alle soorten. 

Huaca Pucllana
Hueca Pucllana is een archeologisch complex met ruïnes van pre-Incabeschavingen. Op het terrein is ook een souvenirwinkel, een museum en een goed aangeschreven restaurant gevestigd. Een rondleiding met een gids is een aanrader.

Historisch Centrum


Plaza Mayor
Het hart van het historisch centrum wordt gevormd door het vroegere Plaza de Armas waar Lima in 1535 werd gesticht. Ook de onafhankelijkheidsverklaring van Peru in 1821 vond hier plaats. Aan het hoofdplein liggen verschillende iconische gebouwen waaronder de kathedraal en het regeringsgebouw. 

Kathedraal
De kathedraal van Lima is uitgerust met grote deuropeningen en maar liefst 14 zijdeuren. Wellicht de grootste bezienswaardigheid van de kathedraal is de tombe van Francisco Pizarro die in 1535 opdracht gaf tot de bouw van de kathedraal. Bijzonder fraai zijn de houtkunstwerken, zoals de koorbanken. Als je alles te weten wilt komen over de rijke geschiedenis van de kathedraal, sluit je dan bij een rondleiding onder leiding van een lokale gids. 

Regeringsgebouw
Op de plek van het regeringsgebouw stond ooit het huis van Pizarro. Hij woonde hier totdat hij vermoord werd in 1541. Het huidige gebouw, waarin de president zetelt, werd opgeleverd in 1938. De wisseling van de wacht vindt dagelijks plaats om 11:45 uur.  

San Francisco 
Op een blok ten noordoosten van de kathedraal aan de Calle Lampa vinden we dit veelzijdige en indrukwekkende monumentale complex. Het bestaat bestaat uit een basiliek en een klooster. De kerk in Spaanse neoclassicistische stijl wordt gerekend tot de fraaiste architectonische werken van Lima. In het complex bevindt zich een enorme bibliotheek waar 20.000 boeken zijn ondergebracht waaronder enkele zeer zeldzame exemplaren. Maar de opzienbarendste attractie zijn de catacomben gevuld met duizenden schedels en botten. Een wandeling door deze donkere kelders met een blik op de ontelbare schedels is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Ook het bekijken waard zijn de schilderijen in het museum (met werken van Rubens), het tegelwerk en de patio van het klooster.  

Museo Larco 
Als je maar voor één museum tijd hebt, kies dan voor Museo Rafael Larco Herrera in Pueblo Libre. Het museum waarin je zo drie uur zoet bent, presenteert duizenden precolumbiaanse kunstvoorwerpen. Het tuinrestaurant van het museum is een aanrader. Borden beschikbaar in zes talen. Je kunt je ook laten rondleiden door een gids. Entree 35 PEN

Museo Oro del Peru
Het Goudmuseum presenteert een gevarieerde collectie van gouden ornamenten, wapens, mummies, haarspelden en verscheidene andere sieraden. Entree 33 PEN.

Museo Nacional de la Arqueología, Antropología e Historia del Peru
Een museum gehuisvest in een herenhuis waar de onafhankelijkheidsstrijders José de San Martín en Simón Bolívar tijdelijk hebben gewoond. Naast de onafhankelijkheidsstrijd valt er veel te leren over de geschiedenis van Peru.

Surfstranden

Bij Lima liggen verscheidene stranden waar surfers zich uitleven op de golven van de Grote Oceaan. Enkele plekken zijn zeer bekend in de surfwereld. Zoals La Herradura (in Chorillos), een surfplek voor zeer gevorderde surfers. Een andere klassieke spot, geschikt voor alle surfers, is Cerro Azul, zelfs bezongen door de Beach Boys in Surfin' Safari. In de tenten langs het strand kun je surfattributen aanschaffen en instructeurs boeken.

Pachacámac

Nog voor de Inca's werd bij Pachacámac in Lurin de scheppingsgod aanbeden. Tegenwoordig is het een fascinerend gebied waar archeologische opgravingen plaatsvinden. Hiertoe behoren indrukwekkende piramides, tempels en fresco's die teruggaan tot 200 jaar v. Chr. Het complex bevindt zich op 20 kilometer ten zuiden van Lima. 
 
 

Terug naar introductie Lima


Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring