Parque Central

Dit eenvoudige, parkachtige plein in Liberia is een mooie plek om sfeer te proeven en mensen te kijken. Aan het park valt een niet alledaagse kerk in het oog. 's Avonds zijn de monumenten in het stadspark verlicht. In de omgeving van het park zitten ook een aantal eetzaken.

Iglesia Inmaculada Concepción

Aan Parque Central staat de belangrijkste kerk van Liberia: Iglesia Inmaculada Concepción. Een kathedraal in een unieke architectonische stijl. Dit moderne in het oog springende spierwitte gebouw stamt dan ook uit 1972. 

Iglesia de la Agonia

Een paar blokken ten oosten van het centrale plein aan het einde van de Avenida Central vinden we Iglesia de la Agonia. Een oudje in vergelijking met de kathedraal. Deze koloniale adobekerk stamt uit 1825 en is daarmee de oudste kerk van Liberia.   

Calle Real

In deze straat vind je oude Spaans koloniale architectuur waaronder adobegebouwen met karakteristieke houten deuren opgesierd met slingerplanten. De panden beschikken over fraaie binnentuinen.

Monumento Sabanero

Dit monument aan de hoofdboulevard is een eerbetoon aan de cowboycultuur van Liberia. 

Museo de Sabanero

Opgericht in 1990 presenteert dit museum de cowboycultuur van noordwestelijk Costa Rica. Liberia kent een droger klimaat dan elders en is daardoor geschikt voor rundvee boerderijen. 

Hacienda La Chácara

Op deze ranch kun je nog meer cowboycultuur proeven, vooral op paardengebied.

Parque Nacional Rincón

De grootste attractie in Liberia: Parque Nacional Rincón. Op 26 km ten oosten van Liberia gelegen draait het nationale park vooral om de gelijknamige vulkaan. Deze zorgt voor spectaculaire fumaroles en ander vulkanische activiteiten. Verder biedt het park verscheidene uitdagende trails (de zwaarste tocht voert naar de vulkaan) en een aantal brede watervallen. Dankzij de hoogteverschillen biedt het park een grote variatie in landschappen waaronder savanne en regenwoud. Entree 15 dollar. 


 

Terug naar introductie Liberia


Reisbestemmingen Costa Rica

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring