Palacio Nacional de la Cultura

Het is de blikvanger van het Parque Central: Palacio Nacional de La Cultura. De bouw van dit kolossale voormalige paleis startte in 1936 in opdracht van dictator Jorge Ubico. Met een bonte mix van stijlen wordt het paleis gerekend tot één van de meest interessante architectonische hoogstandjes van Guatemala. Minstens zo fraai als de buitenkant, is de binnenzijde. Dat begint al bij de ontvangstruimte. Let op de beschilderde ramen die de geschiedenis van Guatemala uitbeelden.

Catedral Metropolitana

Eveneens gelegen aan Parque Central in Zona 1. Catedral Metropolitana werd gebouwd tussen 1782 en 1871. Veel attributen, zoals de heiligenbeelden, zijn afkomstig van de kathedraal van Antigua, de voormalige hoofdstad van Guatemala. Tot de hoogtepunten binnen behoren de rijk versierde altaren hoogtepunten. 
 

Maya-ruïnes Kaminaljuyú

In het westen van de stad (Zona 7) liggen de Maya-ruïnes van Kaminaljuyú. Een precolumbiaanse stad die stamt uit de tijd van de Maya-beschaving. Het gebied werd bewoond tussen 1500 v.Chr. tot 1200 n.Chr door Maya's. Kaminaljuyú wordt gezien als één van de grootste archeologische vondsten in de Nieuwe Wereld. Veel van het gebied is in de 20e eeuw opgeslokt door de onroerendgoedmarkt, maar een gedeelte is inmiddels beschermd en open gesteld voor publiek. Het archeologisch centrum bevat veel goede informatie en er worden ook Maya-rituelen gehouden. Toegangsprijs Q 10.

Museo Nacional de Arqueología y Etnología

Een uitgebreid en goed beoordeeld museum. Er zijn een groot aantal ruimtes die gericht zijn op verschillende periodes van het precolumbiaanse tijdperk. Wat betreft de Maya's kun je o.m. klederdrachten, ruínes en stèles verwachten. Ook veel tijdelijke tentoonstellingen. Toegang voor buitenlanders 60 Q. Op maandag gesloten. Zona 13.
 

Museo Ixchel del Traje Indígena

Een must voor wie meer wil over de inheemse kleding. Gelegen in Zona 10 kun je in Museo Ixchel een kleurrijke verzameling van textiel en kostuums bekijken. Je leert er over de geschiedenis van het weven, van de precolumbiaanse tijd tot het heden. Ook het effect dat de Spaanse kolonisten hadden op het traditioneel weven, komt aan bod. 
 

Museo Popol Vuh

Diverse voorwerpen uit de Maya-beschaving worden tentoongesteld in Museo Popol Vuh, zoals beeldjes, maskers en wierook branders. Een bijzonder attribuut vormt een kopie van het beroemde Maya-boek Popol Vuh. Deze 'Maya-bijbel' gaat o.m. over de mythologie, geschiedenis en genealogie van het Maya-volk. Bijzonder ook omdat het één van de weinige geschriften van de Maya's is die niet door de Spanjaarden werd vernietigd.
 

La Aurora Zoo

Deze zeer goed aangeschreven dierentuin is ingedeeld naar de dieren die per continent te vinden zijn. Entree Q 40. Zona 13.

Torre del Reformador

Een bijzonder monument in Zona 9 in Guatemala-Stad. Gebouwd in 1935 is de toren een eerbetoon aan president Justo Rufino Barrios die veel hervormingen doorvoerde. Torre del Reformador, 71 meter hoog, is qua vorm sterk verwant aan de Eiffeltoren. 

Terug naar introductie Guatemala-Stad


Reisbestemmingen Guatemala

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring