Castillo San Marcos

Dit kasteel werd gebouwd op de restanten van een moskee uit de 13e eeuw. Later kwam Castillo San Marco in handen van een graaf waar Columbus en Juan de la Cosa over de vloer kwamen voor de financiering van hun expeditie naar de Nieuwe Wereld. In de 20e eeuw werd het bolwerk gerenoveerd waardoor het nu in uitstekende staat verkeerd. Een van de hoogtepunten binnen is de omgebouwde, oude moskee die nu fungeert als kerk. Entree vanaf 8 euro met audioguide; ook wijnproeverijen. Aan de overkant van het kasteel zit een toeristenkantoor waar ze je naast een plattegrond graag tips meegeven. 

Plaza de Toros

Plaza de Toros is één van de bekendste stierenarena's van Spanje. Van de buitenkant al een imposante verschijning, vergelijkbaar met de omvang van een voetbalstadion. De arena uit 1880 biedt plaats aan 15.000 toeschouwers. Als er geen stierengevechten zijn, kun je in alle rust binnen een kijkje nemen. 

Bodegas Osborne

Opgericht in 1772 is Bodegas Osborne één van de oudste bodegas van Andalusië. In deze bodega in het hart van de stad (Calle los Moros 7) worden van maandag tot en met zaterdag sherry rondleidingen gehouden, in het Spaans en ook in het Engels en het Duits. 


Plaza de España

Het centrale plein van El Puerto de Santa María herbergt een aantal historische gebouwen. De meest prominente daarvan is Iglesia Mayor Prioral in gotische en barokke stijl.  De kerk stamt uit de 13e eeuw hoewel ze was volledig voltooid zou zijn in de 17e eeuw. Vooral het royaal versierde portaal trekt de aandacht.


Avenida de la Bajamar en Playa de la Puntilla

Parallel lopend aan de rivier Guadaleta leidt de Avenida de la Bajamar naar het dichtstbijzijnde strand. Via de promenade passeer je de sfeervolle vissersbinnenhaven waar vissersbootjes en jachten vredig ronddobberen en een fijn zonovergoten terrasje waar je even kunt uitblazen. Gelegen aan de riviermond is dit rustige strand van 850 meter bij 89 meter geschikt om te baden. 

Playa de El Aculadero 

Playa de El Acladero is gelegen tussen Playa de la Puntilla en de jachthaven Puerto Sherry. Met een lengte van 800 meter en een breedte van 14 meter het kleinste Andalusische strand van El Puerto de Santa María. 

Playa de Vistahermosa

Aan het eind van de gemeente El Puerto de Santa María bevindt zich het zeer brede Playa de Vistahermosa. Het 3200 meter lange strand is ideaal voor windsurfers en kitesurfers. Het zeewater is hier frisser dan elders. 

Playa Santa Catalina

Playa Santa Catalina is een van de populairste stranden van El Puerto. Naast zon en zee kun je hier in de zomermaanden ook een spetterend nachtleven verwachten. Dit drie kilometer lange strand trekt vanwege de goede condities voor windsurfen, kajakken en vissen ook de nodige watersporters aan. Prachtige zonsondergangen. 

Playa Valdelagrana

Dit strand vinden we op 4 kilometer ten oosten van El Puerto aan de overkant van de Guadalete. Met name in de zomer trekt Playa Valdelagrana massa's Spaanse toeristen vanwege de goede toeristische voorzieningen als hotels, appartementen en een strip bezaaid met bars en restaurants. Het 2070 meter lange strand met fijn zand kent rustig zeewater en is daarom ook geliefd bij gezinnen met kleine kinderen. Vanaf de boulevard en het strand kijk je uit op de nieuwe brug van Cádiz

Playa de Levante

Aan de andere kant van El Puerto de Santa María grenzend aan Puerto Real vinden we het winderige Playa de Levante. Dit geïsoleerde en zeer uitgestrekte strand van 4300 meter loopt parallel aan Parque Natural de la Bahía de Cádiz. 
 
 

Terug naar introductie El Puerto de Santa María


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring