Castillo San Marcos

Dit kasteel dat oorspronkelijk stamt uit de 10e eeuw werd gebouwd op de restanten van een moskee. Alfonso de Wijze transformeerde het gebouw in 13e eeuw tot christelijk heiligdom. Later kwam Castillo San Marco in handen van een graaf waar Columbus en Juan de la Cosa over de vloer kwamen voor de financiering van hun expeditie naar de Nieuwe Wereld. In de 20e eeuw werd het bolwerk gerenoveerd waardoor het nu in uitstekende staat verkeerd. Een van de hoogtepunten binnen is de omgebouwde, voormalige moskee waarvan restanten bewaard zijn gebleven. Entree vanaf 8 euro met audioguide. In het kasteel worden overigens ook wijnproeverijen georganiseerd waarvoor je je online moet aanmelden. 

Een rondleiding bij Bodegas Osborne 

Opgericht in 1772 is Bodegas Osborne één van de oudste bodegas van Andalusië. In deze bodega in het hart van de stad (Calle los Moros 7) worden van maandag tot en met zaterdag vanaf 10:00 uur in verschillende talen sherry rondleidingen gehouden. De rondleiding vindt grotendeels plaats in de fraaie oude opslagruimte. Een prominent, smakelijk en informatief onderdeel vormt ook de proeverij waarbij je vier verschillende sherrysoorten krijgt te proeven. Daarna kun je nog een kijkje nemen in de aantrekkelijke winkel waar ook kleding wordt verkocht. Alles tezamen zeker een aanrader. Maar er zijn ook kleinere en minder commerciële bodegas in de stad voorhanden. Een daarvan is Bodegas Grant die sinds 1841 bestaat. 

Oude Stad


Plaza de España
Het centrale plein van El Puerto de Santa María herbergt een aantal historische gebouwen. De meest prominente daarvan is Iglesia Mayor Prioral in gotische en barokke stijl.

Iglesia Mayor Prioral
De belangrijkste kerk van El Puerto is uit 1486. In de 17e eeuw werd Iglesia Mayor Prioral hersteld. De kerk kent gotische, barokke en neo-klassieke elementen. Vooral het royaal versierde portaal springt in het oog.

Plaza de Toros
Plaza de Toros is één van de bekendste en grootste stierenarena's van Spanje. Van de buitenkant al een imposante verschijning, vergelijkbaar met de omvang van een voetbalstadion. De arena uit 1880 in neomudéjar-stijl biedt plaats aan meer dan 12.000 toeschouwers. 


Avenida de la Bajamar 

Parallel aan de Guadaleta loopt de Avenida de la Bajamar. Via de promenade passeer je de sfeervolle vissersbinnenhaven waar vissersbootjes en jachten vredig ronddobberen. Op de route liggen ook een aantal fijne zaakjes waar je op het terras even kunt uitblazen. Als je de boulevard helemaal uitloopt dan loop je vanzelf aan tegen Playa de la Puntilla. 

Puerto Sherry 

Vooral een jachthaven met ook een aantal restaurants, winkels en meer toeristische voorzieningen. Mooie gebouwen worden afgewisseld met huizen die in bouwvallige staat verkeren.  Aardig voor een wandeling, al dan niet afgewisseld met een strandbezoek. 

Stranden El Puerto


Playa de la Puntilla
Gelegen aan de riviermonding bevindt zich het rustige Playa de la Puntilla dat 850 bij 89 meter meet. Het strand geflankeerd door een vol groen bos is geschikt om te baden.  

Playa de El Acladero
Playa de El Acladero is gelegen tussen Playa de la Puntilla en de jachthaven Puerto Sherry. Met een lengte van 800 meter en een breedte van 14 meter het kleinste Andalusische strand van El Puerto de Santa María. 

Playa de Vistahermosa
Aan het eind van de gemeente El Puerto de Santa María bevindt zich het zeer brede Playa de Vistahermosa. Het 3200 meter lange strand is ideaal voor windsurfers en kitesurfers. Het zeewater is hier frisser dan elders. 

Playa de Santa Catalina.
Playa Santa Catalina is een van de populairste stranden van El Puerto. Naast zon en zee kun je hier in de zomermaanden ook een spetterend nachtleven verwachten. Dit drie kilometer lange strand trekt vanwege de goede condities voor windsurfen, kajakken en vissen ook de nodige watersporters aan. Prachtige zonsondergangen. 

Playa Valdelagrana
Dit strand vinden we op 4 kilometer ten oosten van El Puerto aan de overkant van de Guadalete. Met name in de zomer trekt Playa Valdelagrana massa's Spaanse toeristen. Er zijn dan ook goede toeristische voorzieningen als hotels, appartementen en een strip bezaaid met bars en restaurants. Het 2070 meter lange strand met fijn zand kent rustig zeewater en is daarom ook geliefd bij gezinnen met kleine kinderen. Vanaf de boulevard en het strand kijk je uit op de nieuwe brug van Cádiz

Playa de Levante
Aan de andere kant van El Puerto de Santa María grenzend aan Puerto Real vinden we het winderige Playa de Levante. Dit geïsoleerde en zeer uitgestrekte strand van 4300 meter loopt parallel aan Parque Natural de la Bahía de Cádiz. 

 
 

Terug naar introductie El Puerto de Santa María


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring