Windmolens van Consuegra

Op de Cerro Calderico staan 11 windmolens. Deze molinos de viento zijn inmiddels helemaal op toeristen gericht. In drie windmolens worden demonstraties van het Spaanse molenambacht gegeven. In de eerste molen van de strook zit het Bureau voor Toerisme gevestigd. Verder zijn er windmolens waarin winkels zijn gevestigd waar de lokale Manchego wijn- en kaas geproefd en gekocht kunnen worden. 


Kasteel van Consuegra

Castillo de la Muella werd gebouwd in de 10e eeuw in het tijdperk van het Córdoba kalifaat. Sommige historici menen dat het oorspronkelijke fort door keizer Trajano werd gebouwd en dan gaan we helemaal terug naar de 1e eeuw. Dit Spartaanse winderige kasteel heeft bezoekers in het bijzonder fraaie uitzichten op de windmolens te bieden. Het panorama van de strook molens in het weidse landschap is dan ook verbluffend mooi. Het toegangskaartje voor de molens biedt tevens toegang tot het kasteel. 


Plaza de España

Het Plaza de España is een groot, wat grof plein waar ooit een Romeins forum was gevestigd. Aan het plein is nu de hoofdrol weggelegd voor het renaissancistische stadhuis uit de 17e eeuw. Aan het Plaza de España trekt ook het Edificio de 'Los Corredores' de aandacht, eveneens uit de 17e eeuw.

Iglesia de San Juan Bautista

In mudéjarstijl werd deze kerk gebouwd in 1567. Binnen wordt het koor gedomineerd door vijf schilderijen van de kunstenaar José de Beratón gemaakt eind 17e eeuw.

Terug naar introductie Consuegra


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring