Kathedraal Campeche

Fraaie kathedraal aan het centrale plein van Campeche. In de avonduren is de kathedraal prachtig verlicht. Op het centrale plein heerst in de avonduren een erg gezellige sfeer, een ontmoetingsplek voor jong en oud. 

Fuerte-Museo San Miguel 

Fuerte de San Miguel werd gebouwd in de 18e eeuw om de stad te beschermen tegen de piratenaanvallen. Vanaf het voormalige fort heb je een mooi uitzicht op zee. In het fort is nu het zeer goed beoordeelde Museo Arqueológico de Campeche gehuisvest. Het museum presenteert een imposante collectie van Maya-stukken. Entree 50 pesos

Fuerte de San José

Dit okergele fotogenieke fort werd strategisch gebouwd op een heuvel om zo alle mogelijke gevaren waar te kunnen nemen. Binnen huist een klein maar interessant museum met voorwerpen uit de zee. Entree 50 pesos.

Museo de la Ciudad de Campeche

Ook dit museum is gehuisvest in een bastion. Veel aandacht voor de piratengeschiedenis van Campeche. Zo is er een obscure zaal die een kerker toont waarin piraten gevangen werden gezet. Entree 20 pesos. 

Iglesia del Cristo de Negro

Gevestigd in de wijk San Morán begon de bouw van deze kerk gewijd aan San Román Martir in 1565. De kerk werd voltooid in 1580. De Zwarte Christus en de vele legendes over de kerk dragen bij aan de populariteit niet alleen in de stad maar ook in de staat.  

Malecón de Campeche

Een promenade van 7 km met gescheiden stroken voor wandelaars en fietsers. Je kunt er mooie zonsondergangen beleven in de Golf van Mexico. Met de toeristentram kun je de malecón bezoeken waarbij er ook tussenstops worden gemaakt bij bezienswaardige plekken. 

Terug naar introductie Campeche


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring