La Quebrada

Deze klif van 45 meter is een wereldberoemde attractie die nog steeds veel belangstelling trekt. In 1934 kreeg de klif faam toen jongeren er vanaf begonnen te duiken. Niet zonder risico overigens, want het water is soms maar enkele meters diep. La Quebrada vormt ook het decor van een waar duikkampioenschap: Campeonato Mundial de Clavados de Altura. Je vindt de klif op een kilometer ten westen van het Zócalo. 

Isla de la Roqueta

Op 7,5 kilometer tegenover de stranden Caleta en Caletilla ligt het kleine eiland Isla de Roqueta. 1,6 kilometer lang en 1,5 kilometer breed. De stranden zijn schoon en bijzonder geschikt om te snorkelen of te duiken. Er varen om de 20 minuten bootjes naar de eilanden. Sommige kennen een doorzichtige vloer. Handig. Zo kun je onderweg de ondergedompelde La Virgen de los Mares aan je voorbij zien trekken. Op het eiland staat een voortoren die een fraai panorama biedt op de baai. 

Stranden Acapulco


Playa Caleta en Caletilla
De bekendste en meest bezochte stranden van Acapulco zijn Playa Caleta en Caletilla. Ze bevinden zich aan de westelijk gelegen inham aan het beginpunt van de boulevard La Costera in de toeristische zone Acapulco Tradicional. Het water is rustig wat de stranden geschikt maakt voor kinderen en ouderen. Aan de stranden vind je restaurants die zeevruchten serveren. 

Playa Hornos
In Acapulco Dorado gelegen is Playa Hornos een van de best bezochte stranden van Acapulco. Het strand kent fijn zand en rustige golven. De strip met hoge hotels begint vanaf dit strand.

Playa La Condesa
Verder oostelijk vinden we een ander populair strand dat Playa La Condesa is genaamd. Dit strand ligt aan de Costera ter hoogte van Plaza Marbella. In de zee tegenover het strand ligt een rots die luistert naar de naam Farallón del Obispo.

Playa Icacos
In het oostelijk deel van de Baai van Acapulco ligt het vermaarde Playa Icacos. Het strand is met 2060 meter een van de grootste stranden van Acapulco. Playa Icacos loopt parallel aan de Costera ter hoogte van hotel El Presidente.

Playa Revolcadero
Playa Revolcadero is een uitgestrekt strand van 3,2 kilometer in de toeristische zone Acapulco Diamante. Je kunt er goed surfen maar het is geen zwemstrand. In de omgeving van het strand staan luxueuze hotels en hoge flats.


Zócalo

In oostelijke richting aan het laatste deel van de Costera vinden we het centrale plein van Acapulco dat officieel Plaza Álvarez is geheten. De kathedraal vormt een bijzondere verschijning, want de moderne kerk stamt uit 1958. Vooral op zondagavond is het Zócalo levendig wanneer Mexicaanse families er massaal neerstrijken. 

Fuerte de San Diego

Gebouwd in 1616 op de top van een heuvel om Acapulco te beschermen tegen piratenaanvallen. Het fort herbergt nu Museo Histórico de Acapulco. Een museum met 12 zalen gewijd aan de geschiedenis van de stad. Van de eerste bewoners tot de onafhankelijkheid.  

Casa de los Vientos

In dit huis bracht Diego Rivera zijn laatste jaren door. In die tijd ontwikkelde de Mexicaanse schilder de muurschildering 'Serpiente Emplumada' (de versierde slang). Tegenwoordig huist er een cultureel centrum die verschillende kunstwerken van Rivera presenteert. 

El Rollo

Dit waterpark met dolfijnen biedt vermaak voor alle leeftijden. Het is gelegen aan de Costera. 

Parque Papagayo

Vooral bij Mexicanen is dit ecologische reservaat met een oppervlakte van 21,8 hectare een populaire toeristische attractie. Het herbergt verscheidenen uitgestrekte groene gebieden en drie kunstmatige meren. Daarnaast zijn er ook recreatieve voorzieningen waaronder speeltuinen en sportterreinen. 

Pie de la Cuesta

Op 10 kilometer ten noordwesten van Acapulco bevindt zich een natuurgebied dat in weinig lijkt op de drukke badplaats. De kilometerslange stranden zijn veel rustiger, met uitzondering overigens van de golven. Mensen komen hier om paard te rijden of om van de zonsondergangen te genieten. Achter het strand ligt Laguna de Coyuca. Een meer dat driemaal groter is dan de Baai van Acapulco.  

Jardín Botánico de Acapulco

Deze botanische tuinen liggen op de campus van de Universidad Loyola del Pacífico op een hoger gedeelte van Acapulco. Verwacht veel exemplaren van bloemen, planten en bomen. Entree $ 70
 

Terug naar introductie Acapulco


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring