Spaanstalige Wereld Agenda

Festival Internacional de Música y Danza de Granada

07-06-2024
Festival Internacional de Música y Danza de Granada is één van de meest vooraanstaande culturele festivals van Spanje. Het programma omvat verschillende artistieke genres waarvoor het Alhambra deels het decor vormt. Het zomerfestival vindt dit jaar alweer voor de 72e keer plaats in Granada.

Rijk verleden met grote namen

De eerste officiële editie van Festival Internacional de Música y Danza de Granada vond plaats in 1952. Maar de wortels gaan eigenlijk nog verder terug. Want reeds in 1883 vonden symfonische concerten plaats in Palacio V in aanwezigheid van wereldberoemde kunstenaars, muzikanten en poëten. Zoals Federico García Lorca, Granada's beroemdste zoon. 

Activiteiten en locaties  

Gehouden in het Alhambra en verspreid over verschillende wijken in de stad maken concerten, opera, flamenco en dans allemaal deel uit van het programma. Zo vinden symfonische concerten plaats in Palacio de Carlos V terwijl de theatervoorstellingen in de Jardines del Generalife in de buitenlucht worden gehouden. Dankzij deze unieke locaties lokt het festival bezoekers uit alle uithoeken van Spanje en ver daar buiten. Meer weten over het programma? Neem dan ook een kijkje op de website van Festival Internacional de Música y Danza de Granada

Periode: 7 juni t/m 14 juli 2023 

Spaans leren in Granada? Bekijk taalscholen voor een verscheidenheid aan Spaanse lessen & activiteiten in Granada.


terug naar agenda

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring