Spaanstalige Wereld Agenda

Festival Internacional de Música y Danza de Granada

21-06-2023
Festival Internacional de Música y Danza de Granada is één van de meest vooraanstaande culturele festivals van Spanje. Het programma omvat verschillende artistieke genres die grotendeels plaatsvinden in het Alhambra. Het zomerfestival vindt dit jaar voor de 71e keer plaats in Granada.

Rijk verleden met grote namen

De eerste officiële editie van Festival Internacional de Música y Danza de Granada werd gehouden in 1952. Maar de wortels gaan nog verder terug. Reeds in 1883 vonden symfonische concerten plaats in Palacio V in aanwezigheid van wereldberoemde kunstenaars, muzikanten en poëten. Zoals Federico García Lorca, Granada's beroemdste zoon. 

Activiteiten en locaties  

Gehouden in het Alhambra en verspreid over verschillende wijken in de stad maken concerten, opera, flamenco en dans deel uit van de activiteiten. Zo vinden symfonische concerten plaats in Palacio de Carlos V en de theatervoorstellingen in de Jardines del Generalife in de buitenlucht. Dankzij deze unieke locaties lokt het festival bezoekers uit alle uithoeken van Spanje en ver daar buiten. Meer weten over het programma? Bezoek dan Festival Internacional de Música y Danza de Granada

Periode: 21 juni tot 19 juli 2023

Spaans leren in Granada? Bekijk taalscholen voor een verscheidenheid aan Spaanse lessen & activiteiten in Granada.


terug naar agenda

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring