Spaanstalige Wereld Agenda

Festival de los Patios de Cordobeses in Cordoba

13-05-2024
Tijdens Festival de los Patios de Cordobeses zijn de prachtige patios van Córdoba een week lang opengesteld voor het publiek. Meestal gevierd in de tweede en derde week van mei volgt Festival de los Patios op Cruces de Mayo

Patios en wedstrijden

Op vaste tijdstippen openen ruim 50 patios hun deuren voor bezoekers. Doorgaans van 11:00-14:00 uur en van 18:00-22:00 uur. Maar houd wel rekening met een enorme drukte. Veel van deze patios doen dan ook mee aan concursos (wedstrijden). Niet alleen om tradities te behouden maar ook om innovativiteit te stimuleren. Daarom zijn er twee categorieën in het leven geroepen: 'oude architectuur' en 'moderne architectuur'. Tot de vaste tradities behoort ook het versieren van balkons in de oude binnenstad met bloemstukken. Een lust voor het oog! 

Feesten en tapas

Gedanst en gezongen wordt er in elke patio tijdens Festival de los Patios de Cordobeses. Natuurlijk ontbreekt de flamenco daarbij niet. De meeste festiviteiten vind je in San Basilio, de meest westelijk gelegen wijk in het vermaarde historisch centrum van Córdoba. Tot de activiteiten behoren dansfeesten en optredens van lokale groepen. Goed toeven is het ook in de uitnodigende barretjes die uitpuilen van de cordobeses en toeristen die er gebroederlijk hun copa drinken.  

Periode: maandag 13 mei tot zondag 19 mei  

Altijd al Spaans willen leren? Bekijk de mogelijkheden voor een cursus Spaans binnen en buiten Nederland. 


terug naar agenda

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring