Spaanstalige Wereld Agenda

Feria de Málaga

12-08-2023
Feria de Málaga staat te boek als het grootste en uitbundigste zomerfeest van Spanje. Gedurende negen dagen staat Málaga op z'n kop met een zeer divers programma. Processies, stierenvechten, flamenco, grootse vuurwerkshows, flinke parties en optredens van topartiesten op diverse locaties binnen en buiten de stad. Ook bekend als Feria de Agosto vindt het megafestival plaats in het 2e en 3e weekend van augustus. 

Spectaculaire opening op het strand 

De Feria de Málaga begint op vrijdagavond om 23:50 uur. Na de openbare afkondiging (el pregón) door de burgemeester is het om middernacht tijd voor een spectaculair vuurwerk: piromusical. Op het strand van La Malagueta worden in een tijdsbestek van 20 minuten dan met gemak tonnen vuurwerk er doorheen gejaagd. Nadat de laatste vuurwerkpijlen de lucht zijn ingegaan is het tijd voor een groot concert. Veel malagueños trekken vervolgens naar het historisch centrum van Málaga waar het feest wordt voortgezet. 

De verschillende zones van Feria de Malagá

De meeste activiteiten spelen zich overdag af in het historisch centrum van Málaga. 's Avonds verplaatst het feestgedruis zich naar naar de wijk Cortijo de Torres bij Real del Cortijo de TorresDaar bevindt zich de grote kermis en staan honderden feesttenten opgesteld. Ook vinden er concerten plaats. Gezien het dag- en avondgebeuren waaruit Feria de Malagá bestaat wordt wel gesproken over Feria de Día (dagfeest) en Feria de Noche (avondfeest).

Periode: zaterdag 12 augustus t/m zaterdag 19 augustus 

Bekijk de mogelijkheden voor Spaanse lessen in Málaga in de veelzijdige en zonovergoten Andalusische badplaats


terug naar agenda

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring