Van alle Galicische steden bruist Vigo het meest. Vigo is ook een waar gastronomisch paradijs. Verspreid over de stad kun je in honderden zaakjes genieten van het zeer rijke zeebanket van Vigo. Het uitgaan in Vigo kan voor toeristen kortweg in twee gebieden verdeeld worden: de volkse oude stad en een chiquer gebied dat Alameda heet. Beide liggen op loopafstand van de jachthaven en cruiseterminal.

Oude centrum Vigo

Loop vanaf het cruise terminal gebied naar het hoger gelegen oude centrum en je hebt gelijk de uitgaanssfeer van Vigo te pakken. Onderweg passeer je de overdekte 'oesterstraat' die bezaaid is met zaakjes waar de oesters zich goed laten smaken. Maar de gezelligheid begint als je via de steile straatjes verder boven geraakt. In de straatjes en pleinen als Praza da Constitución is volop gezelligheid. Terug naar het cruise terminal gebied. Daar vormt Real Club Nautico een mooie lunchlocatie. Geniet van zeevruchten en Albariño met uitzicht op nautische leven in de jachthaven. 

La Alameda en La Marina

Ten oosten van de jachthaven loopt een promenade waaraan restaurantjes en barretjes liggen. Maar nog betere zaakjes zijn landinwaarts te vinden. Zoals Vitruia Café (Praza de Compostela 5), een hele fraaie koffiezaak. Naast topkoffie kun je er ook terecht kunt voor je ontbijt of een aperitief. Voor een klein drankje en hapje kun je koers zetten naar het sfeervolle La Trastienda del Cuatro. In de straat Rúa de Luis Taboada vinden we verschillende fijne restaurants. Een daarvan is Mijo Min Bar. De ceviche en risotto zijn hier aanraders. 


Terug naar introductie Vigo


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring