Voor een dorpje van nog geen 13.000 inwoners heeft Vejer de la Frontera verrassend veel in petto op uitgaansgebied. Bijzonder is dat het dorpje nog nauwelijks is aangetast door het toerisme waardoor het allemaal erg puur aanvoelt.  
 
Plaza de España en Mercado de San Francisco
Voor de echte dorpse Andalusische uitgaanssfeer maar ook voor de betere restaurants zit je goed aan het Plaza España. Aan het begin van de avond bestaat het uitgaanspubliek uit oude baasjes die hier nippen aan hun sherry en wat rondhangen op het plein. Het is overdag al heerlijk toeven op het goedgevulde (kleine) terras van Trafalgar met Andalusische kaas en een lokaal wijntje. Aan het bescheiden hoofdplein vind je ook de goed aangeschreven restaurants Garimba Sur en - last but not least - El Jardín del Califa, de topper van het dorpsplein. Een heerlijke plek voor tapas is het 400 meter westelijker gelegen Mercado de San Francisco. Deze gastronomische markt is elke dag geopend van 's middags tot 's avonds.

Artistieke bars
Vroeg of laat loop je ongetwijfeld aan tegen het terras van La Bodeguita, een van de leukste barretjes van Vejer gelegen in een smal straatje iets boven het centrale plein. Binnen hangt een artistieke, relaxte sfeer met passende muziek soms verzorgd door muzikanten. Op de bar liggen eenvoudige maar prima tapas uitgestald die geserveerd worden op toast. Niet minder artistiek is Bar Abacería La Oficina (Calle Paseo de las Cobijadas, 1). In dit kunstenaarsbolwerk worden ook nog eens heerlijke gerechten als risotto en solomillo (ossenhaas) geserveerd aan niet meer dan acht tafeltjes.  
 
Flamenco
Een wel hele bijzondere flamencoplek vanwege de intieme setting en kunstzinnige sfeer: Peña Flamenca. In dit voormalige kerkje vinden de belangrijkste flamenco-optredens van Vejer plaats. Ook als er geen optredens zijn, is het leuk om in dit culturele centrum sfeer te proeven.  
 
Stappen op het strand
In de zomermaanden trekken jongeren en buitenlandse taalstudenten graag naar de strandbars aan de nabijgelegen stranden. Een aangename chiringuito, voor jong en oud, is El Dorado waar goede cocktails worden geserveerd. Vervoer is 's avonds wel handig gezien de ruim 9 kilometer die overbrugd moeten worden. 
 
 
 

Terug naar introductie Vejer de la Frontera


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring