Ook de uitgaansplekken in Valparaíso ademen de bohemien leefstijl die de havenstad zo typeert. De authentieke Valparaísosfeer ga je vooral vinden in de kunstenaarscafeetjes en visrestaurants. Op cultureel vlak mag ook het vermaarde theaterfestival niet onvermeld blijven en Teatro Municipal.

Bars Valparaíso

In de talloze bars van Valparaíso wordt naar harte lust gediscussieerd, gedronken en gedanst tot in de vroege uurtjes. Cinzano en La Playa zijn voorbeelden van dit soort barretjes. Liever wat dansen? Calle Ecuador is een straat met verschillende discotheken die populair zijn onder twintigers en dertigers.

Vis eten in Valparaíso

Visgerechten zijn in Valparaíso doorgaans van zeer goede kwaliteit. Visrestaurants zijn vooral te vinden rondom de werf. Een bekend visrestaurant in Valparaíso is El Rincón de Pancho.  

Theaterfestival Valparaíso

Gedurende de laatste week van het jaar is er in Valparaíso een groot theaterfestival. Ieder jaar staat een bepaald land centraal. Artiesten uit dat land verzorgen dan optredens door heel de stad. De meeste theater- en muziekvoorstellingen zijn in de buitenlucht en gratis. De week eindigt met een spectaculaire vuurwerkshow aan de baai. Zorg tijdig voor onderdak, want het is ieder jaar weer bijzonder druk! Voor wie het festival niet kan meepikken kan vind ook cultureel vertier in Teatro Municipal. 
 

Terug naar introductie Valparaíso


Reisbestemmingen Chili

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring