In Valencia is van alles te beleven op uitgaansgebied. Wie door Valencia loopt, zal merken dat de stad veel uitgaanstemperament heeft wat tientallen jaren teruggaat toen party gangers uit heel Spanje afreisden naar Valencia om feest te vieren. Met afstand de bekendste uitgaanswijk is het uitgestrekte en gevarieerde El Carmen. Maar je kunt net als veel Valencianen ook uitwijken naar het multiculturele, minder overlopen Ruzafa. Of ga voor het hippe Canovas, het universiteitsgebied of het strakke havengebied met z'n gelikte loungeclubs. Natuurlijk verlaat je Valencia niet zonder paella en hiervoor hebben we ook een paar mooie adresjes. 

El Carmen
Als je het simpel wilt houden, blijf dan vooral in El Carmen. Een mooi adresje om af te trappen voor copas is Café Negrito waar op het uitpuilende terras al vroeg gepimpeld wordt. Neem hier later op de avond ook een kijkje binnen waar een geheel ander sfeer lijkt te heersen met soms verrassend alternatieve muziek. De bekendste uitgaansstraat is de Calle de Cabelleros waar het stijlvolle en tegelijkertijd laagdrempelige café Sant Jaume haast onmogelijk genegeerd kan worden. Ga buiten staan met een Agua de Valencia - een cocktail van  sinaasappelsap, Cava en Cointreau - en geniet van de Valenciaanse uitgaanssfeer en de bonte stoet van nachtvlinders die voorbij paradeert. Een lokaal drankje zonder alcohol? Probeer dan eens de horchata dat smaakt naar armandelmelk en naar verluid ook wonderen doet tegen katers! Om de hoek bij Sant Jaume vind je La Pilaraeta, een prachtbar waar karakteristieke obers mosselen en andere versnaperingen in rap tempo serveren. Voor tapas en wijn zet je koers naar het zeer goed aangeschreven Tinto Fino Ultramarino in de Calle Jorge Juan.
 
Hipsterwijk Ruzafa
Ruzafa, ten zuiden van El Carmen, is voor veel Valencianen een geliefd alternatief voor het oude centrum van Valencia dat met de dag drukker wordt. Niet te missen hier is Mercado de Ruzafa. Op het eerste gezicht lijk je te doen te hebben met een traditionele markthal, maar schijn bedriegt. Wie goed kijkt vindt bijzondere zaakjes zoals Coffee Time Artisan Roasters waar koffie uit alle delen van de wereld wordt verkocht en gebrand. En zo is er een kraam waar paddenstoelen en zeewier wordt verkocht met algen in alle kleuren van de regenboog. Voor taart, cake, broodjes, koffie of je ontbijt zet je koers naar het populaire Dulce de Leche. Bijzondere bars en restaurants in alle soorten en maten zijn volop voorhanden Ruzafa. Café Berlin is een heerlijke plek om wat te eten en te borrelen, terwijl in El Rus broodjes en salades worden geserveerd. Het intieme vegetarische Oslo is ook een aanrader voor niet vegetariërs. Maar gelukkig vind je in Ruzafa ook traditionele tapasbars, zoals het bekende tapasrestaurant Maipi (Calle Maestro Jose Serrano 1). 

Hip Canovas
Ten zuidoosten van het oude centrum naast de Turia vinden we Canovas, dat al vele jaren een geliefde uitgaanswijk voor Valencianen en inmiddels ook voor toeristen is. Je kunt in Canovas een gevarieerd en trendy uitgaansaanbod verwachten waaronder cocktailbars, clubs, restaurants en de nodige terrassen. Culinair vind je hier van alles: van hamburgertenten tot sterrenrestaurants. Daar ergens tussen in zit Casella, een strak en betaalbaar restaurant. Waar Ruzafa de Mercado de Ruzafa heeft zo heeft Canovas het fraaie Mercado de Colon in 1916 werd geopend. In 2003 werd de markthal in een nieuw jasje gestoken met als resultaat twee verdiepingen met goede horeca geschikt om te ontbijten, te lunchen of gewoon een lekker drankje en hapje. 

Paella aan het strand en in de stad
Een paellalunch mag niet ontbreken bij een bezoek aan Valencia. Aan het Malvarossa-strand ligt een strook met vermaarde paellarestaurants, de Paseo de Neptuna. Enorme schalen met dampende paella gaan hier als warme broodjes over de toonbank. Het bekendste restaurant in deze strook is La Pepica. Hier gingen celebraties als Pelé en de Spaanse koning Juan Carlos je voor. Zijn deze paellarestaurants je iets te commercieel? Zoek het dan ook in de binnenstad. Een aanrader hier is het goed verstopte La Riua (Calle Mar 27). Aan de buitenkant geef je er geen cent voor maar in dit gemoedelijke restaurant wordt goede paella bereid in vlees- en visvarianten die zich goed laten smaken met een lokale Valenciawijn.   

Restaurants
Aan goede restaurants geen gebrek in Valencia. Laten we beginnen met het sympathieke La Salita (Calle Seneca 1) dat bekend staat om zijn kleine gerechten en mooie wijnen. Een prijsniveau hoger vinden we Canalla Bistro. De gerechten hier zijn van sterrenkwaliteit maar lager geprijsd. En nog een niveautje hoger in de sterrendivisie vormt Richard Camarena een onvergetelijke culinaire ervaring. 

Clubs en discotheken 
Tegenover Veles e Ventes, waar verschillende restaurants in zijn gevestigd, zit Marina Beach Club. In deze beachclub in Ibizastijl kun je loungen, het zwembad induiken of dineren in het restaurant, telkens met uitzicht op de zee. Voor een andere gave locatie ga naar de Stad van Kunst en Wetenschappen waar L'Umbracle zit, een strakke (openlucht)discotheek in een decor van palmen met een boven- en een ondergedeelte. Ok, de cocktails zijn prijzig maar de gehele entourage maken dit meer dan goed. Onderdeel van L’Umbracle is Mya, een club met drie zalen waar latin, house en hiphop knalt. En last but not least is er Las Animas del Puerto, een trendy club in het havengebied.  

 

Terug naar introductie Valencia


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring