Ondanks de grote toeristenstromen en de studentenpopulatie kan het historische centrum van Toledo er 's avonds opmerkelijk rustig bij liggen. Nachtvlinders die in de late uurtje vertier zoeken kunnen wat dat betreft beter uitwijken naar de wijk Santa Teresa dat buiten de stadsmuren is gelegen. De stad en provincie Toledo kennen een aantal uitmuntende restaurants waar je de lokale klassiekers als Cuchifrito (lam) en Perdiz Roja Estofado (patrijs) kunt proberen. 

Plaza de Zocodover

Het vrij bescheiden en wat rommelige Plaza de Zocodover is het levendigste plein van Toledo. Je vindt er een bonte verzameling zaakjes waaronder ook een McDonald's en een Burger King. Aan de overkant van het plein in een zijstraatje in de richting van de stadsmuur zit overigens een alleraardigst tentje verstopt voor een caña en hapje: Cervecería el Trébol.  

Plaza San Nicolás

La Abadía is een sfeervol restaurant annex gezellige bar, te vinden op op 180 meter ten noordwesten van Plaza de Zocodover aan de Plaza San Nicolás. La Abadía is uitgerust met een een onder- en een bovengedeelte. Bovenin vind je een bar voor tapas en borrelen. Onderin vind je een romantische kelder waar het aangenaam tafelen is. Deze lokale favoriet is elke dag geopend en je kunt er terecht voor je ontbijt, lunch en avondeten.   

Restaurants Toledo

In de omgeving van het fraaie station van Toledo vinden we het uitstekende en laagdrempelige As de Espadas. Een regelrechte aanrader voor een uitgebreide Spaanse lunch met dito wijn en bediening. De provincie Toledo staat bekend om een aantal vernieuwende restaurants. Een van de betere daarvan is El Carmen de Montesión, op 5 kilometer ten westen van de oude stad. Bestierd door chefkok Pedro Rodriguéz telt het restaurant één Michelinster. Het best aangeschreven staat El Bohío van Pepe Rodriguéz die in de jury van de Spaanse MasterChef zat. Het restaurant is op 38 kilometer ten noorden van de stad Toledo gelegen.

 

Terug naar introductie Toledo


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring