Ondanks de grote toeristenstromen en de studentenpopulatie kan het historische centrum van Toledo er 's avonds opmerkelijk rustig bij liggen. Nachtvlinders die in de late uurtje vertier zoeken kunnen wat dat betreft beter uitwijken naar de wijk Santa Teresa dat buiten de stadsmuren is gelegen. Toledo was in 2016 Gastronomische Hoofdstad van Spanje en de stad en provincie kennen een aantal uitmuntende restaurants waar je lokale klassiers als Cuchifrito (lam) en Perdiz Roja Estofado (patrijs) kunt proberen. 

Plaza de Zocodover
Het vrij bescheiden Plaza de Zocodover is het levendigste plein van Toledo. Je vindt er een bonte verzameling zaakjes waaronder een McDonald's en een Burger King. Aan de overkant van het plein in een zijstraatje in de richting van de stadsmuur zit overigens een alleraardigst tentje verstopt voor een caña en hapje genaamd Cerveceria el Trebol.  

Plaza San Nicolás
La Abadía is een sfeervol restaurant annex gezellige bar, te vinden op op 180 meter ten noordwesten van Plaza de Zocodover aan de Plaza San Nicolás. La Abadía is uitgerust met een een onder- en een bovengedeelte. Bovenin vind je een bar waar je tapas kunt eten en borrelen, terwijl je in de romantische kelder aangenaam kunt tafelen. Deze lokale favoriet is elke dag geopend en je kunt er terecht voor je ontbijt, lunch en avondeten.   

Klasserestaurants van Toledo
In de omgeving van het fraaie station van Toledo vinden we het uitstekende en laagdrempelige As de Espadas. Een regelrechte aanrader voor een uitgebreide Spaanse lunch met dito wijn en bediening. Toledo en de gelijknamige provincie staan bekend om een aantal vernieuwende restaurants. Een voorbeeld daarvan, tevens een van de betere restaurants van Toledo, is El Carmen de Montesión, dat op 5 kilometer ten westen van de oude stad is gelegen. Bestierd door chefkok Pedro Rodriguéz telt het restaurant één Michelinster. Een andere vernieuwer is José Carlos Fuentes van Tierra, maar even opletten want dit restaurant bevindt zich op 111 kilometer van Toledo. Het best aangeschreven staat El Bohio van Pepe Rodriguéz die in de jury van de Spaanse MasterChef zat. Het restaurant is op 38 kilometer ten noorden van Toledo gelegen.

 

Terug naar introductie Toledo


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring