Vooral in de zomermaanden valt er veel te beleven in het bescheiden Tarifa. De sfeer is er gemoedelijk en alternatief dankzij de mix van surfers, expats, hippies en locals. Het gebeurt vooral het oude centrum, maar ook buiten de stad en rond de stranden zijn er in het hoofdseizoen genoeg uitgaansmogelijkheden voorhanden. 

Kroegjes Tarifa

De uitgaansstraat van Tarifa - of misschien zou je beter kunnen spreken van de uitgaanssteeg - is de Santisima Trinidad  Op korte afstand van elkaar liggen verscheidene uitnodigende barretjes en restaurantjes.
 

Restaurants aan de Paseo de Alameda

Voor Tarifa begrippen best een grote promenade te noemen, met ook de nodige goede restaurants. Paseo de Alameda bevindt zich iets ten zuidwesten van Puerta de Jerez, beneden achter de kinderspeelplaats. 
 

Thee en vegatarische hapjes

Als je op weg bent naar Santísima Trinidad loop je ongetwijfeld aan tegen het minuscule Chilimosa. Dit vegetarische zaakje is een aanrader, ook als je niet overdreven van de thee of vegetarische hapjes bent. Op de kaart staan vegetarische hamburgers, maar ook voortreffelijke zoetigheden als het kaneelgebak. De thee, in alle smaken en soorten, wordt naar Moors gebruik in een theepotje geserveerd.
 

Ontbijten in Tarifa

Een mooie plek om te ontbijten is het alom geprezen Café Azul.  De toast, de kaas, de verse tomaatjes, de koffie en de bediening - het is allemaal prima in orde. Je vindt deze plek in de Calle de la Batalla del Salado, dichtbij de Puerta de Jerez. 
 

Terug naar introductie Tarifa


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring