Het uitgaansleven van Santiago de Compostela is overzichtelijk te verdelen in twee zones: het oude en het nieuwe gedeelte. Pelgrims en toeristen kiezen vooral voor de tapasbars en restaurantjes in het aantrekkelijke historische centrum. 

Culinair genieten
Aan restaurants is geen gebrek in Santiago de Compostela. Integendeel, de stad is bezaaid met restaurantjes die veelal schelp- en schaaldieren op het menu hebben staan. In sommige straten wordt zeer scherp geconcurreerd op prijs en dat maakt dat compleet menu's inclusief een fles witte wijn al vanaf 10 euro worden aangeboden. Dit soort spectacualire aanbiedingen vind je in de Rúa do Franco, de meest toeristiche straat van Santiago. Lokaler gaat het er aan toe in het daarnaast gelegen Rúa da Raiña. 

Tapasbars
Het centrum van Santiago de Compostela en dan in het bijzonder de bovengenoemde straten, is bezaaid met smakelijke tapasbars. Ook hier ligt het accent op regionale lekkernijen producten zoals vis en schelp- en schaaldieren. Combineer deze lekkernijen met een lokaal wit wijntje en je wilt er nooit meer weg.   

Nachtleven
Santiago de Compostela kent een levendig nachtleven dankzij de grote populatie studenten. Voor de late uurtjes zou je het nieuwe gedeelte (Zona Nueva) kunnen overwegen. Dit gebied is veel minder toeristisch maar er valt op uitgaansgebied genoeg te beleven. 

 

Terug naar introductie Santiago de Compostela


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring