Met afstand de bekendste uitgaanswijk van Santiago de Chile is Bellavista, al jaren geliefd bij artiesten, studenten en reizigers. Als minder toeristisch alternatief is Lastarria een aanrader, eveneens een bohemienwijk. Lokale culinaire versnaperingen om te proberen? Ga voor heerlijke Chileense versnaperingen als pastel de choclo (pastel van maïs), caldillo de congrio (visgerecht) of een empanada de pino in een eethuis of op een lokale markt.

Barrio Bellavista

The Clinic (Monjitas 578) is een vrijzinnig uitgaansinstituut waarin ooit een satirisch magazine huisde.  In het cultureel centrum zit nu een cocktailbar en een filmhuis. Een nog groter cultureel bolwerk is Centro Cultural Gabriela Mistra. Tegen schappelijke prijzen kun je tal van concerten en dansvoorstellingen bezoeken. Ook een goede plek om je avond te starten is Patio Bellavista. Een levendige binnenplaats, met verschillende restaurants, terrassen en bars. Een andere bekende uitgaansplek is Bar Constitución, geroemd vanwege de muziek en atmosfeer. Trendy restaurants zijn ook volop voorhanden in Bellavista. Een daarvan is Galindo. in dit mooie en betaalbare eetzaakje gevestigd in een oud adobe huis worden traditionele Chileens gerechten geserveerd aan een overwegend jong publiek.   

Barrio Lastarria

Barrio Lastarria, noordoostelijk gelegen aan de overkant van de rivier, is een mooi alternatief voor het bekendere Bellavista. In deze culturele barrio kun je ook een interessant bar- en restaurantaanbod verwachten, net als sfeervolle terrasjes op straat. Een zeer goed aangeschreven restaurant én wijnhuis is Bocanáriz. Je kunt er genieten van een eindeloos aanbod Chileense prachtwijnen. In dit wijnparadijs kun je ook heerlijk eten perfect afgestemd op de wijnen.
 

Centro

El Diablito is een bekende bar-restaurant in het centrum van Santiago. Populair hier zijn de pisco sour en het vlees. Nog bekender, zeg maar gerust beroemd, is La Piojera. Probeer hier zeker de bekendste cocktail: de Terremoto. Maar ook de empanadas en muziek zijn hier aanraders. Je vindt La Piojera in de Calle Aillavilú tegenover de Mercado Central, ook een aanrader als lunchplek!

Patronato

Ben je avontuurlijk ingesteld? Steek dan de rivier over en ga naar de immigrantenwijk Patronatio. Hier eet je bijna voor niets in een van de Chineese, Koreaanse of Vietnamese eethuisjes. Je kunt ook nog toeslaan in La Vega Central. Deze enorme markthal is een origineel alternatief voor de meer gepolijste Mercado Central. 
  

Koffie met benen?

'Café con piernas' kan letterlijk vertaald worden als 'koffie met benen'.  Al een aantal jaren een grote hit in Santiago. En dat zou zo maar te maken kunnen hebben met de niet alledaagse bediening van serveersters gekleed als strippers. Maar geen misverstanden. Deze tentjes zijn alleen 's ochtends geopend en alcohol wordt er niet geschonken!   
 
 

Terug naar introductie Santiago de Chile


Reisbestemmingen Chili

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring